Apa și festivalul

De 29 aug., 2022 0 No tags 0

Sâmbătă și duminică am fost la Codru. Codru este un festival care a avut prima ediție.

Locuiesc la bloc, iar ieșirile mă încântă de fiecare dată, în special cele în natură. Mara a cerut la festival. S-a jucat cu copiii până târziu în noapte. Mi-am amintit de stingere. Știe cineva la ce mă refer? La vârsta Marei, joaca pe stradă ținea loc de festival, terasă sau bar. Firește, joaca ținea și de oră. Ne auzeam numele strigat când ne era lumea mai dragă. Ne despărțeam ca îndrăgostiții în gară. Ne vedem mâine! Ne vedem mâine! Adormeam necăjiți, dar necazul era scurt de la oboseală. Adormeam înainte să atingem perna. Așa au adormit și Mara, și Mateiu, în mașină, cu capul pe-o parte, cu bale, cu gura deschisă.

Am privit oamenii la festival. Îmi place să privesc. Să observ. S-au dichisit. Oameni urâți, oameni frumoși, oameni cu câini, oameni interesanți, oameni cu copii, toți am alcătuit o comunitate care s-a deconectat de la urbe. Deconectarea reprezintă punctul tare al festivalurilor. Abandonăm raționalul și îmbrățișăm instinctul. Ridicăm mâinile. Fredonăm. Mișcăm corpurile în ritmul muzicii. Plătim lejer 25 de lei pe un hot-dog, eh, e festival, și apa merită opt lei! De fapt apa nu merită nici un ban. Înțeleg să n-ai voie cu alcool și mâncare. Apa nu are ce să caute pe lista produselor interzise. Apa e necesară, apa e viață.

În timp ce sorbeam o apă cu opt lei și-mi plimbam privirea de la o persoana la alta, mi-au picat ochii pe genunchii unei femei. M-am strâmbat. I-am admirat ținuta, pantaloni, bocanci, top. M-a respins prin reprezentare. Reprezenta categoria de vârstă din care fac parte și nu sunt deloc fana noastră. Redevenim obtuzi. În loc să spargem limite, ne îngrădim. Cea mai copleșitoare problemă a mea, am ajuns la vârsta părinților noștri așa cum i-am păstrat în memorie. Încă sunt supărată pe ei. Când le repet comportamentul, atunci mă enervez și mai tare. Se juca Mara cu copiii ascunsa aseară. Eu voiam să plec acasă, să fac un duș cald, să dorm. Fata voia să se joace. În 15 minute am pornit spre casă. Stingerea!

Vârsta cu apucăturile ei n-o agreez. Aștept cu interes viitorul. Viitorul vine.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
21 − 8 =