O minte sclipitoare și o pereche de sâni fleșcăiți

De 30 aug., 2022 0 No tags 0

Dacă s-a lăsat întunericul, atunci. Puneți lucrurile la locul lor. Ordinea ne dă o stare de bine. Turnați un pahar de vin. Să fie Cetate, Oprișor sau Corcova, eu aleg mereu cramele oltenești. Deschideți o carte. Citiți câteva pagini. Stimularea intelectuală, mai ales la categoria mea de vârstă, este necesară ca cele 30 de minute de mișcare. Citit și mișcare, asta e rețeta pentru o viață sănătoasă, trup și minte. Citit, mișcare și sex satisfăcător pentru cei mai norocoși dintre noi.

Am terminat Meseria de romancier de Murakami. Mâine o să încep o carte nouă. Ce să fie, ce să fie? Ca să scriu, trebuie să fie. Să vă scriu despre persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani. Mă simt capabilă. Sunt capabilă.

O să întâlniți tristețe la vârsta asta. O să vă loviți de îngustime de vederi. O să vreți să vă trageți pătura peste cap. Nu are legătură cu îmbătrânirea, cu ridurile, cu mușchii fără consistență. Sau are legătură dacă vă numărați printre persoanele care refuză să coboare. E necesar să cobori în tine, în adâncuri. Să te asculți. Când nu cobori, când nu asculți, apelezi la chirurgie. Eu n-o să ascult în viitorul apropiat. După înțărcare, refuz să port în lume o minte sclipitoare și o pereche de sâni fleșcăiți. Prefer sânii țanțoși dacă știința ne permite. Cum de altfel prefer o carte în locul unei conversații plictisitoare, propria companie în locul singurătății în doi, sexul tantric în locul unei frecări cu gândurile la cumpărăturile de a doua zi sau la amant.

O să mai întâlniți la vârsta asta lașitate și resemnare. Cupluri cu duiumul care se suportă de dragul copiilor sau de frica băncilor sau de dragul copiilor și de frica băncilor. Credincioșii se pot ruga pentru aceste cupluri. Aprindeți lumânări, poate un Dumnezeu așa puternic reușește să readucă în viața nenorociților iubirea.

Sunt dese trimiterile spre divorț. Părinții mei au divorțat, dar dacă aici o fi sâmburele, să știți că l-am udat insistent. Așa este, văd partea bună a despărțirilor. Șansa oamenilor de a îndrăzni să-și îndrepte atenția spre sine. E o șansă, nu o ratați. Beți mai mult pentru curaj. Fumați. Apelați la altceva mai puternic. Încercați terapia.

Nu părăsiți viața după o lungă conviețuire tristă. Părăsiți viața cerșind o zi în plus. Cine cerșește o zi în plus când se știe înșelat, respins, umilit, abandonat?

Faceți ordine. Asigurați-vă o viața excelentă pe pământ cu promisiuni reale. O promisiune reală vine din capul tău. Fii fericit! Iubește-te! Poate nu meriți, cine spune, dar ți-o datorezi și o datorezi mamei tale care s-a chinuit să te aducă pe lumea asta.

Foto: Bogdan Mosorescu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
9 + 6 =