Concurs: Mai spun atât şi plec

Agenda mea culturală creşte în fiecare zi. Mă strecor tot mai greu printre evenimente. Înainte de a stabili un program, e nevoie să îndeplinesc nişte sarcini. Sunt mamă. Prima dată am grija copilului.

De exemplu aseară am petrecut la Filarmonică cu Tudor Gheorghe. Înainte să părăsesc casa, cu ciorapi de mătase, rochie Tenue de Saf şi urcată pe tocuri, am tras o tură pe la bucătărie să-i fierb o porţie de paste Marei. Diversitatea fascineză.

În fiecare zi se întâmplă câte ceva în oraşul ăsta. Să fie legat de Capitală culturală europeană, să nu fie legat, eu mă bucur. Uneori mi-e ciudă din cauza evenimentelor care se suprapun. S-a tot întâmplat. Vineri, în 11, va fi o asemenea zi.

Cum nu-mi pot pierde caracteristicile specifice materiei, rămân formă la un unic eveniment, vineri seară o să mă găsiţi într-un singur loc. În schimb am ceva de oferit pentru cititorii blogului meu. O invitaţie dublă la piesa Mai spun atât şi plec a Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely. Spectacolul începe la ora 19 şi este tradus în limba română.

Cum o să procedăm? Am nevoie de un comentariu de la dumneavostră. O să aleg pe criteriu subiectiv, iar invitaţia va putea fi ridicată de la casierie înainte de spectacol.

Care a fost prima piesă de teatru la care aţi mers şi ce vârstă aveaţi? Aştept răspunsurile dumneavoastră în comentarii.

Încep eu. Prima mea piesă a fost Punguţa cu doi bani. Am mers cu şcoala şi aveam 8 sau 9 ani.

Mulţumesc.

2 Comments
 • Maria Paulescu
  noiembrie 10, 2016

  Prima piesa de teatru la care am mers si de care imi amintesc cu adevarat a fost „Numele Trandafirului” unde am putut admira interpretarea regretatului Mircea Albulescu. A fost genial! Pana atunci stiu ca ascultam teatru radiofonic cu destul de mult entuziasm dar transpunerea in scena a fost magnifica. Efecte speciale, interpretare actorilor, costumele, totul a fost la superlativ dar mai ales se potrivea de minune cu viziunea imaginata de mine in momentul in care am citit cartea.
  De atunci mi-a placut si imi place teatrul!

 • Alex
  noiembrie 15, 2016

  Asa-mi trebuie, daca imi citesc feed readerul doar din ani in pasti.. ratez chestii. Da’ oricum, intrebarea merita sa primeasca un raspuns.

  Prima data la opera am fost pe la 15-16 ani, eram prin liceu. M-a chemat o colega la Dancing Queen. Teatru .. cred c-am mers prima data la festivalul „24 de ore de teatru” organizat de trupa Thespis, tot candva prin liceu. Eram cred ca singurul liceean de pe-acolo, intre toti studentii. Numa’ sa nu ma intrebi ce am vazut, ca nu mai tin minte prea bine. Tot ce retin e c-am inceput seara cu o proiectie a filmului „Faust” al lui Jan Svankmajer, de mi s-a ars pe retina si-l retin pana in ziua de azi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
19 × 9 =