Eliade si o duduie a anului 2011

De 26 apr., 2011 0 No tags 0

In Africa, pe langa safari, drumetii si socializare cu cateva exemplare din popoarele Domnului, am citit mult. Mircea Eliade mi-a muncit cel mai mult mintile, dar momente de reflectie mi-au revenit si de la Constiinta lui Zeno de Italo Svevo.
Eliade s-a reactualizat in 2011 cu simbolurile din Istoria religiilor si romanul Nunta in cer.
Despre acest roman vreau sa notez cateva ciude, sentimentele imi sunt amestecate intr-adevar, dar melanjul impinge in fata invidie si suparare, nu invidie si dusmanie.
Povestile de dragoste inchipuite de Mircea Eliade sunt totale, iar aceasta desavarsire musteste de mister si despartire. Despartirea poate insemna moarte sau separare. Iubirile puternice se reteaza si se suspenda. Mavrodin, in finalul romanului, inca spera la frumoasa Ileana.
Hasnas a acceptat si s-a conformat cu o singura si unica iubire de la viata. Apoi si-a refacut viata indeplinindu-i nevoile si implinirile omului in societate.
Mavrodin mentine febra eternului indragostit, sta vertical in verificarea mitului androginului. Rotundul perfect al iubirii, al distinctiei intregului feminin si masculin.
Povestea de dragoste dintre Mavrodin si Ileana m-a determinat sa-mi reorganizez niste impresii ponosite despre o cunostinta duduie a mea. Viata ei, dupa terminarea liceului, aduna o casatorie, un divort, mai multe relatii, cateva mutari in alte orase dupa alesul momentului, iar azi, pare ca traieste o zguduitoare poveste de dragoste. Emotiile ce o impresioneaza puternic chiar in secunda in care ii mazgalesc esafodajul traiului ei, urmeaza dupa o relatie destul de lunga cu un baiat pe care il cunosteam si eu.
Primind informatii despre viata ei, dintr-o pura intamplare, m-am lasat impresurata de mirare si curiozitate. Cine este actualul? Cum te poti lepada de o relatie si sa-ti arunci faptura in roiul de fluturi ai stomacului?
Pledand pentru sarutul de pe frunte si prietenie intr-o relatie, dupa nunta asta in cer a lui Eliade un firisor de admiratie pentru duduia asta mi-a infiorat porii.
Neobosita in cautarea iubirii, cunostinta asta a mea m-a determinat sa-i acord respectul meu. Pastrez totusi indoiala scepticului, as vrea sa-i vad iubirea implinindu-se si intr-o convietuire lunga.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
20 − 7 =