NE ESTE FRICĂ DE FEMEILE CARE INTERVIN FĂRĂ LIMITĂ ASUPRA CHIPULUI?

De 2 feb., 2024 0 No tags 0

Creierul procesează diferențiat imagini în milisecunde în funcție de rasă sau gen, sau în funcție de indici ca buze mărite, sprâncene duse sus sus de tot și încremenirea mușchilor. Afirmația din prima parte a frazei o confirmă numeroase experimente. Eu am citit în una din cărțile lui Sapolsky. A doua afirmație ține de extrapolare. Am aplicat procedeul de dragul deducției.

În această notă, creierul femeilor, în funcție de gradul de intervenție asupra chipului, se simpatizează sau nu. Tu semeni cu mine, îmi place de tine! Tu nu semeni cu mine, nu-mi place de tine. Mi-e frică de tine. Discutabilă frica în acest context.

Ne este frică de femeile care intervin fără nici o limită asupra chipului și corpului?

Pentru mine nu-mi este frică. Mi-am reglat gradual stima de sine. Mi-e bine cu mine și în pielea mea în ciuda defectelor. Îmi este frică pentru Mara. N-aș vrea să crească și să considere operațiile estetice ceva potrivit. Operațiile estetice vin în ajutorul femeilor, dar nu or să repare niciodată fragilitatea psihică. Vulnerabilitățile Marei și ale oricărei persoane indiferent de sex se rezolvă, după putințe, prin iubire, acceptare, apartenență, validare. Să fii iubit. Să te iubești. Să fii acceptat. Să te accepți. Ați auzit undeva că e ușor? E ușor să fii om cu toate contradicțiile înnăscute? Nu.

Munca la propria persoană începe cu grădinița când pentru prima dată ți se rupe inima. Degeaba strigi: Ajutor, mama, ajutor, nu mă lăsa! Mama se întoarce cu spatele și într-o milisecundă inima e ruptă. Mama fiecărei ființe umane, prin capacitatea ei de a oferi iubire, pune bazele stimei de sine. Când ți se rupe inima a doua oară, amorul ne lovește crunt, deții deja un manual.

Consider că multe femei au inima ruptă chiar de mama lor. Refuz să cred că bărbatul constituie cauza intervențiilor exagerate de pe chipurile femeilor. Bărbații părăsesc femeile adulte pentru femeile tinere, dar nici o operație estetică nu concurează cu finețea, prospețimea și exuberanța Julietelor.

Educația schimbă atitudinea. De ce să ne dorim o aparență de Julietă când putem fi femei autentice prin îngrijire, curățenie, rafinament și demnitate?

Să fii femeie a fost întotdeauna greu. Lupta a devenit o obișnuință. Nu mi-e clar cu ce luptăm când vine vorba despre operații, dar în viitorul apropiat o să găsim un răspuns sau două.

Foto: Carmen

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
28 − 8 =