DRAGĂ FEMEIE DE 40 DE ANI

De 24 nov., 2023 0 No tags 0

Dragă femeie de 40 de ani,

Aceasta nu este o scrisoare, ci o rescriere, o reamintire. Educă-te! Citește. Ieși la teatru. Completează-ți lista de filme clasice. Fă sport. Ieși cu prietenele. Cumpără-ți lenjerie de mătase. Vuiește internetul. Reduceri peste tot. Lenjeria de mătase pe sub puloverul de lână iscă scântei la fel ca fusta mini și decolteul adânc. Călătorește. Meditează. Fă planuri. Scutură praful de pe visul de la 20 de ani. Nu ești moartă, viața ta nu s-a terminat.

Viața continuă după 40. Căută pe Netflix filmul Nyad. Viața continuă, iar visele se împlinesc și după 60 de ani. Trebuie doar să visezi. Firește, ne-am născut în România și cărăm pe umeri, înaintea grijilor și a mătreții, o mentalitate purulentă. Sucește-te! Jumătate de pas spre stânga sau spre dreapta și peisajul se schimbă.

Nu începe să te cauți de boli pe la doctor sau pe Google. Corpul doare din timp în timp. Mișcarea și mâncatul fără excese alungă durerea. În loc de doctori și medicamente, plimbă-te. Iubește doctorii în absență. Apelează la ei cu încredere, dar a la Descartes. Îndoiește-te de tot și de toate. Ascultă-ți mintea și sufletul. Cere o a doua, o a treia opinie, în special când dialogul conține cuvântul operație, apoi ia o decizie.

În special îngrijește-ți mintea ca să nu sune ca o peșteră la bătrânețe. Bătrânețea nu este cea mai frumoasă etapă a ființei umane. Vecina mea de vizavi s-a însoțit cu boala. Rar ne intersectăm. Ultima dată am ascultat-o. Mi-a descris cum se hrănește, în special lichide, iar durerea e prezentă. Am compătimi-o și am atins-o pe mână. Spuneți-mi că ați avut o tinerețe frumoasă! M-a privit tristă și furioasă. Cu mâna a exprimat, am dedus eu, lehamitea. Nu! Răspunsul a fost un nu instant, răspicat, incontestabil.

Din tot ce am trăit, am văzut, am citit, educația are puterea de a lumina întunericul. Negrul se așază seducător într-o lenjerie sexi care promite plăceri febricitante. Negrul nu se așază în minte, ci acaparează și stinge, stinge umanitatea.

Educă-te, dragă femeie, și râzi! Cu excepția bolii, nu permite nimănui să-ți taie aripile. Zbori!

Foto: Bogdan Mosorescu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
8 − 3 =