Unde ne duce frumusețea? Pe mine m-a dus la Paris

De 25 oct., 2022 0 No tags 0

Sunt sătulă de femei frumoase. Cum vine asta fără semnul întrebării, ci cu punct. Cum vine asta. Vine dintr-o buimăceală. Femeile au început de ani de zile să apeleze la bisturiu pentru înfrumusețare. O să subliniez femeile. Adulții decid pentru ei înșiși. Adulții decid și pentru copiii lor. Am descoperit de câteva zile că fetele au început să apeleze la bisturiu pentru înfrumusețare. Aici intervine buimăceala. Cum îmi fac loc în lumea asta?

Lume în lume trăim de secole. Lumile se întrepătrund. Lumile conviețuiesc. Lumile provoacă revoluții. Apucătura fetelor de a se injecta, de a suporta intervenții chirurgicale să fie o revoluție pe care eu nu mi-o pot imagina?
Ne naștem frumoși. Ne naștem urâți. Ne naștem insipizi. Îmi pare rău pentru cei urâți. Plâng pentru cei insipizi.
Ne naștem inteligenți. Ne naștem idioți. Devenim proști și ignoranți. O inteligență nehrănită se reduce, se retrage, dispare. Am asistat la pierderea inteligenței unei prietene frumoase. A interesat-o prea mult să fie frumoasă și prea puțin să devină inteligentă. Era și a presupus că datul Ființei e același cu devenirea. A pierdut. Cred că am participat la înmormântarea inteligenței ei prin facultate. A continuat să pară și să mimeze inteligența.

Unde a dus-o frumusețea? Neimportant pentru text. V-aș adresa întrebarea. Unde ne duce frumusețea? Unde m-a dus pe mine frumusețea? Ei bine, m-a dus la Paris. Frumusețea prezintă avantaje, rar dezavantaje, dar nu lipsesc.

Frumoase sau urâte, femeile îmbătrânesc. La fel și bărbații, dar ei se transformă în bărbați, iar femeile în babe. Asta ne îngrozește, bătrânețea. Nici o femeie actuală nu-și mai dorește să arate ca bunica de pe sticla de ulei. Așa păstrăm în memorie imaginea bunicilor noastre. Noi refuzăm să îmbătrânim și începem să ne purtăm prostește. E o prostie să te măcelărești. Este inteligent să păstrezi în stare bună tonusul pielii cu creme, cu injecții cu produse de calitate, cu ajutor calificat, de preferat cu pregătire medicală. Să-ți schimbi în totalitate chipul, fetele să-și schimbe chipul în numele frumuseții ține de imbecilizare.

Nu știu să-mi fac culcuș în noile reprezentări, dar sunt sigură că femeile și fetele vor descoperi, nu pe calea ușoară, că goana după frumusețe este o aparență care justifică lipsa stimei de sine. De ce nu vă iubiți? Iubiți-vă. Dacă nu meritați, atunci munciți să meritați. Hrăniți-vă mintea. Creierul vă slujește bine dacă-l folosiți.

Foto: Simona Nutu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
14 − 1 =