TRĂDĂRILE ÎȘI GĂSESC REZOLVĂRI PORNIND DE LA CARACTER. CE FEL DE CARACTER AVEȚI?

De 9 aug., 2023 0 No tags 0

Profit de întrebarea unei cititoare pentru a mai scrie despre gândirea mea în legătură cu atitudinea femeilor într-o relație amoroasă.

De la bun început notez. Întotdeauna alegeți demnitatea. Cititoarea blogului s-a arătat interesată exclusiv de părerea mea într-o anume situație: infidelitatea bărbatului.
Presupun că e clar pentru toate persoanele care mă citesc că nu dețin o soluție. Trădările își găsesc rezolvări pornind de la caracter. Ce fel de caracter aveți? Următoarea întrebare. Ce anume doriți să rezolvați? Infidelitatea condensează problemele a doi adulți adesea fără cordonul ombilical tăiat. Bărbații nu renunță la soția mamă, iar acest eșec îi enervează, întristează, deprimă. Femeile nu renunță bărbatul tată, iar acest eșec le enervează, întristează, deprimă.

Pe blog, orice discuție se desfășoară la modul general, iar mie nu-mi scrie Omul, ci un individ anume, cu o problemă anume. Problemele anume se discută la profesioniști. Succes în căutarea lor, altă problemă.

Renunț și eu la adresarea generală și abstractă și-mi imaginez un dialog cu o femeie, să o numim Ileana Cosânzeana.
Dragă Ileana, în orice situație din viața ta, începe prin a număra, 1, 2, 3, 4, 5. După ce ai numărat, atunci e momentul să respiri și să conștientizezi separarea de mamă și de iubit. Ești o persoană separată. Știu, mama și iubitul te șantajează emoțional. Emoțiile necesită voință. Caut-o, e în tine. Cu voință întoarce spatele emoțiilor și raționează.

Rațiunea, în ciuda învățăturilor creștine, tranșează direct contradicțiile cu care trăim fiecare dintre noi. Ce să aleg? Cum e bine? Sunt o mamă rea dacă nu trec cu vederea infidelitatea soțului? Ce e răul? Răul înseamnă să atentezi la viață, să ucizi, să distrugi, să anulezi. Binele înseamnă să favorizezi viața, să crești, să te dezvolți, să muncești productiv. O despărțire nu ucide, de cele mai multe ori salvează. Ne salvează de noi înșine, ne trezește, ne determină să apucăm calea omului modern care caută să priceapă că nici o suferință nu se desfășoară la modul general, iar iertarea e cea mai personală. Nimeni nu are habar de adevăratele motivații.

Alegeți cu cap. Puneți mâna pe o carte și citiți. La despărțire, mergeți la terapie. Terapeutul poate într-adevăr să vă salveze, dar asta dacă vă folosiți mintea și abandonați fricile.

Omului îi este frică de singurătate și de moarte, dar asta pentru că nu-și permite să se iubească și să iubească. Iubirea de sine e calea spre viață. Alegeți corect și inteligent, alegeți viața autentică. Durerea unei despărțiri nu se compară cu durerea de a duce o viață falsă.

Ileana, îmi place de tine inteligentă, demnă, rațională, citită, aventuroasă, mândră. Nu se suport incultă, călcată în picioare, ignorantă, plictisitoare, proastă.

Inteligența se dezvoltă, prostia te consumă. Nu fi hrană! Fii energie productivă! Fii viață! Fii iubire! Fii mândră!

Foto: Carmen Vulpea boemă

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
27 + 10 =