ÎNFLORESC ȘI MĂ STRIC

De 5 sept., 2023 0 No tags 0

Aștept. Încă aștept. Au trecut două luni de când am împlinit 40 de ani. Nu scap de senzația de fals. Maturitatea este un fals, o glumă proastă, un ideal alterat. Înfloresc și mă stric.

Privesc uneori chipurile oamenilor din autobuze sau tramvaie. Staționarea la semafor înlesnește această deprindere. Mă simt ca un Raskolnikov român. Împart oamenii în învingători și învinși. În special mă atrag chipurile celor învinși. Empatizez. Din mașina mea nemțească, nemuncită, ci căpătată în urma despărțirii, urlu fără să deschid gura. Sunt o impostoare, am furat startul în viață! L-am întâlnit pe tatăl Marei. M-am trezit într-un vârf. N-am urcat, dar mereu am privit în jos. De la o familie cu o situație financiară modestă, am intrat într-o familie bogată, strălucitoare, ambițioasă.

Și ambiția mea? Am avut oare ambiții cu 20 de ani în urmă?! Am dus lupte, asta știu sigur. Am luptat să exist și să nu fiu. Să nu fiu ca sora mea. Să nu fiu ca prietena mea. Să nu fiu ca tatăl meu. Să nu fiu femeie accesoriu. Mă apuc cu mâinile de cap când realizez cantitatea de energie pierdută în aceste lupte inutile. Atât m-a dus capul și-mi place să acționez după cum mă taie capul.

La 20 de ani nu m-am înglodat în datorii. La 30 de ani am coborât. Am revenit la poale, dar cu experiență. Zece ani de confort financiar mi-au permis să citesc, să scriu pe blog, să călătoresc, să fiu prezentă în viața Marei. Lipsită de programul unui serviciu, mi-am dus zilnic fetița la grădiniță. Ce privilegiu, iar azi culeg roadele! Mara ține piept cu curaj adolescenței.

Azi am 40 de ani. Înfloresc și mă stric. Glumesc pe seama gloriei literare personale. Nu o mai urmăresc nici cât să mă obosesc să neg. Scrisul este singurul care-mi face ziua să conteze. Nu-mi consider copiii realizări.

În continuare râd, scriu, citesc, cresc copii, visez că-mi cumpăr haine ca orice copil sărac, aștept un rezultat la Cintec Plus. Ce este Cintec? O analiză nouă pentru depistarea leziunilor precanceroase ale colului uterin.

Femeilor, testați-vă! Înainte să ne ucidă, boala ne strivește demnitatea. Ce este un om fără demnitatea lui?
Testați-vă!

Foto: Carmen Vulpea boemă

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
20 − 5 =