Ne-stare de fapt

De 6 dec., 2010 2 No tags 0

Mai sunt doar cateva zile a unei ne-stari. Din 22 noiembrie, cand deschiderea, discursul si participarea au constituit o stare a artistului Cosmin Haias, se poate vizita, la galeria Calina, expozitia Ne-stare de fapt. M-am numarat printre participatii de la deschidere, m-am aliniat intr-o seara friguroasa si ploioasa a unor gura casca poftareti de arta.
Am fixat ochii pe rugina, burlane, culoare.
Imaginea am subtituit-o in gand cu o idee. Asta face arta lui Cosmin Haias, te munceste intelectual. Livreaza cu diferitele instrumente ce si le-a ales sa se exprime, opinii si reflexii personale despre omul universal, dar cu o trimitere spre bizonul mioritic si spre omul politic.
O sa-mi permit acum o interpretare.
La un nivel imaginar, Cosmin abandoneaza pensula si tot ce aduce a unealta de pictura si munceste pur si simplu in om. Isi elibereaza frustrarile sufletului sau gri schitand mai multe identitati, identitati compromise. In obscurul starii de acceptare a omului sau, se iveste o ne-stare. De aici munca lui devine si munca noastra.
Vina ne apartine in totalitate ca uneori ne alaturam hoardei.
Daca ma intrebati pe mine care hoarda, o sa raspund ca aia care scuipa seminte pe strada.

Pana in 17 decembrie inca se poate vizita expozitia

2 Comments
 • Cosmin Ovidiu Haias
  decembrie 13, 2010

  merci draga de randurile si interpretarile postate, poti sa te specializezi incet incet in critica de arta. N-ai ce face daca ai prieteni ca noi :-)) si te chemam la vernisaje si tu politicoasa te prezinti si mai si incerci sa ne promovezi pe blogul tau….putini fac asta, nu? hai cius si multamim Domnitei Voastre :-)))

 • dunia
  decembrie 13, 2010

  @Cosmin

  Ha! Critic de arta? Domnul meu, interpretarile mele se bazeaza pe afectiune, deci as avansa k melcul in directia asta.
  La vernisaje vin pentru voi si pentru mine in aceeasi masura, incerc sa-mi pastrez o identitate decenta, deci prieteni k voi sa tot am. 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
30 − 6 =