O slujba dupa chipul si asemanarea mea

De 4 oct., 2011 12 No tags 0

Nu este vorba ca nu am habar cum a trecut timpul, de la nastere am traversat momente fara timp si momente ale unui timp infinit, colicii bebelusilor. Ce vreau sa notez aici consta intr-o impercepribila accelerare a lui.
Dupa botez am ajuns la un an si imediat ajungem la doi.
Dupa doi ani ai Marei, eu ce am sa fac? Ce munca ii vine bine caracterului meu?
De curand mi-am reactualizat CV-ul si inca mai sper ca pot obtine o slujba dupa chipul si asemanarea mea, un serviciu care cere o anumita pregatire spirituala, am o minte si un suflet sofisticat.
Mi-as dori pentru mine sa scriu si sa fiu recompensata pentru asta, iar rasplata sa-mi acopere, cu bun simt, facturile. Am acceptat ca nu le poti face sau avea pe toate in viata.
Mama extraordinara si femeie de cariera nu merg mana in mana, ori ca mama, ori la serviciu, undeva esti mediocra. Iar aici, e unica situatie unde mediocritatea e tolerabila pentru mine.
Orice efort depus ca mama iti slabeste devotamentul pentru munca ta. Atasamentul sentimental e asemenea cariei, iti omoara nervul verticalitatii in activitatea muncii.
Sincer, as vrea sa excelez ca mama, iar la serviciu sa fiu doar silitoare si responsabila, caracterul oricum ma ajuta, uneori, cu dezlantuiri de creatii exceptionale.
Visez si eu la recunoasterea si aprecierea muncii mele, dar daca nu o sa se intample, o sa ma consolez in ochii Marei. Si sincer, poate nu as fi reusit in viata cu scrisul nici daca nu deveneam mama intre timp, dar cu siguranta as fi incercat cu mai multa inversunare, si nici acum nu renunt de tot, imi pregatesc doar sufletul si mintea pentru un eventual abandon al scrisului.

12 Comments
 • MeetTheSun
  octombrie 4, 2011

  Nu exista asa ceva: o slujba perfecta. Pe de alta parte o meserie care nu ne face nici un pic de placere e o mare irosire a vietii noastre! Nu trebuie sa ne gandim decat la cele minim 40 de ore saptamanale pe care le dedicam ei, ore rupte din viata noastra si a familiei.
  Daca muncim ceea ce ne place sau macar pe aproape, atunci orele acelea fac parte si sufleteste din viata noastra, nu doar fizic.

  Cred totusi ca o alegere potrivita ar impaca toate partile implicate si poate constrangerile ar fi acelea care ar apropia si mai mult, ar aduce aprecierea cuvenita si ar evita irosirea timpului.

  Vei stii la momentul potrivit ce e de facut, dar abandonul ar trebui exclus din start. Cine stie, poate energia dedicata scrisului va creste nebanuit o data cu noile constrangeri. Si nu, nu trebuie sa fim buni la toate ci doar la acele lucruri pe care sufleteste ni le dorim mai mult.

 • dunia
  octombrie 4, 2011

  @MeetTheSun

  Slujba perfecta pentru mine, slujba de vis este aceea ce scriitor platit cu bun simt, de profesor si de proprietar al unei librarii si cafenea.
  Toate astea ar fi perfecte pentru mine, pentru sufletul meu.
  Ceea ce vroiam sa subliniez este ca nu mai sunt doar de capul meu, iar munca mea de vis nu prea aduce rasplata pecuniara. Deci s-ar putea, in viitor, sa ma reorientez.

 • luca
  octombrie 8, 2011

  O parere de trecator:
  Cred ca important este sa alegi un drum principal pe care sa mergi. Uneori alegerile sunt definitive ca sentintele inatacabile, alteori doar par a fi asa. Daca alegi gresit va avea grija viata sa te aseze la un moment dat in fata altor alegeri care iti pot schimba drumul, daca alegi bine, deasemenea:). Un vis confruntat cu lumina zilei se poate sparge si realitatea care ii ia locul se poate dovedi mai valoroasa. Alege unul dintre vise si transforma-l in realitate. Prin natura meseriei am cunoscut multi oameni care au ramas incorsetati intr-un vis iluzoriu si si-au dus viata intr-o realitate paralela.Si unii daca ar fi incercat sa-si transforme visul in realitate poate si-ar fi dat seama ca nu li se potrivea matricea si ca de fapt au urmat drumul potrivit in viata. Dar erau „netraiti” din cauza incorsetarii in fixatia unui vis neurmat. Mai scurt si concret alege-ti visul/drumul de urmat si traieste-l daca nu vrei sa treci prin viata cu ochii inchisi , intorsi spre inauntrul unui vis neurmat. O alegere asumata te poate feri de multele neajunsuri pe care ti le poate crea o alegere conjuncturala pentru ca dobandesti certitudinea ca tu iti traiesti viata nu ca te traieste ea pe tine.

 • luca
  octombrie 8, 2011

  Completare:
  Si am cunoscut oameni care si-au urmat visul si au trait nefericiti pana la adanci batraneti, pentru ca vroiau sa integreze intreaga realitate a vietii in acel unic si maret si singur Vis. Si restul vietii ramasa de trait in afara visului isi cerea dreptul de integrare in UNICUL lor scop in viata. Un vis merita urmat, dar nu e TOTUL in viata. Asadar, ori iti urmezi visul, ori traiesti in afara lui, este un pret de platit pentru fiecare alegere.

 • dunia
  octombrie 10, 2011

  @Mariana

  Ah, imi dadusi si reversul…
  Mariana, Mariana, nu cred sa fie o intamplare intalnirea noastra si nici prietenia.
  Eu am avut nevoie si inca mai am nevoie de tine in viata mea. Mi-ai promis ca ne intalnim si ma ajuti, te rog sa te tii de promisiune.

 • luca
  octombrie 11, 2011

  Mi s-a incheiat perioada superincarcata. Cand poposesti pe meleaguri banatene da un semn si ne vedem:)

 • homo sapiens
  octombrie 23, 2011

  De ce nu incerci la Trustul Agenda ? Sau ce a mai ramas din el…

 • dunia
  octombrie 26, 2011

  @homo sapiens

  Sa incerc? Adica pur si simplu sa merg acolo si sa intreb daca nu au nevoie de o minte si un suflet sofisticat?

 • homo sapiens
  octombrie 27, 2011

  Sunt convins ca ar avea nevoie de o minte sofisticata la rubrica de culturale 🙂 Trimite-le un CV, nu e nevoie sa te deplasezi personal.
  Lamurire: cum disociezi mintea de suflet? unde tragi linie? care e limita dintre ele? si mai ales de ce?

 • dunia
  octombrie 27, 2011

  @homo sapiens

  In loc de lamurire o sa dau un exemplu. Sunt persoane in viata mea pe care doar le iubesc, nu le mai respect, caci mintea a tras o linie.
  De ce?
  Aici inca lucrez.

  Convingerea asta ma face curioasa, poate o sa trimit un CV. Multumesc de incredere.

 • homo sapiens
  octombrie 27, 2011

  Sa admitem ca ai fentat, sa zicem elegant, raspunsul, greul de abia de la „de ce” inainte se asterne !
  Pe langa Agenda mai exista si Renasterea Banateana, asta presupunand ca GDS si Editie Speciala ar presupune un efort prea mare de relocare mai mult spatiala decat spirituala. In teorie nu poti scrie despre „afaceri oltenesti” avand domiciliul in Banat. Asta in teorie…
  Succes !

 • dunia
  octombrie 27, 2011

  @homo sapiens

  Sa zicem ca am fentat, dar exemplul ramane.
  Vorbesti, aleg sa vorbesc la pertu, caci mi-e greu sa tin la distanta o intreaga specie, de atatea publicatii de parca eu pur si simplu as putea sa aleg.
  Frumoasa persiflare, dar nu sunt de acord cu teoria. Rubrica de culturale cuprinde, banuiesc, toate regiunile tarii.

  Din nou, multumesc de incredere, acest succes de la final ma sperie putin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
5 × 2 =