Pink Martini, frumos e un cuvânt urât

De 29 mai, 2012 4 No tags 0

Am fost, oh, am fost…
Am fost la Pink Martini.
Ceva în plămada ființei mele nu mă ajută să fiu o persoană prea muzicală. Da, merg la Tudor Gheorghe, dar spectacolele maestrului sunt o experiență pentru mine, căci adun de la o reprezentație poezie, muzică, gramatică.
Ieri, cu Pink Martini, m-am felicitat pentru alegerea mea, deși nu am luat biletele cu entuziasm, ci cu lejeritatea gândului că o să petrec o seară altfel decât în obișnuințe.
Am avut o surpriză.
În muzica acestei trupe m-am jucat cu un gând: frumusețea așternutului. Trupurile care se zvârcolesc între perne, cearșafuri și plăpumi. La intensitatea afectelor.
Apoi am aruncat o privire în sală.
Apoi am aruncat o privire pe scenă.
Sala și scena mi-au închis ochii și am răspuns la nici o întrebare pusă.
Cine iubește artiștii, este ademenit de exteriorul lor copleșit de pasiunile nestăpânite de pe scenă. Storm Large a cântat aseară pe scena Filarmonicii, dar în același timp a sedus. Scena naște seducători.
Artistul acaparează ochii, iar cuvintele și muzica șubrezesc măsura omului. Am înțeles victimele acestor artiști, căci e ușor, pe muzică, șolduri languroase și priviri galeșe să crezi că oamenii de pe scenă știu să iubescă mai bine ca oricine altcineva.
Oh, am fost la Pink Martini.
Ca să închei, o să mă folosesc de un compliment pe care l-am primit eu de la un seducător din viața mea de demoazelă.
A fost frumos, dar frumos e un cuvânt urât în comparație cu ce am trăit eu aseară.

4 Comments
 • cora_
  mai 29, 2012

  „A fost frumos, dar frumos e un cuvânt urât în comparație cu ce am trăit eu aseară”. Chiar asa ti-a spus seducatorul? :)))

  glumesc, nu ma lua in seama… m-ai facut sa-mi amintesc o poezie si nu orice poezie, ci una speciala… 🙂

  • dunia
   mai 30, 2012

   Nu a spus chiar asa, eu am adaptat pentru Pink Martini. El mi-a spus doar ca frumos este un cuvant urat pentru mine. Era o lauda pentru chipul meu, pentru nimic altceva.

   • cora_
    mai 31, 2012

    banuiam eu, doar te tachinam, sper sa nu fi picat prost. eu nu cunosc pink Martini asta care pare sa fie f. cunoscut in ro si nici n-am fost de mult la un concert, dar ma bucur ca ti-a placut. eu merg in mai la Sting, abia astept, abia astept, sunt ca un copil nerabdator.

 • cora_
  mai 31, 2012

  in iunie, voiam sa zic, sunt cam cu capul in nori. 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
18 + 2 =