Sa-si aminteasca fiecare ce inseamna cu adevarat Craciunul

De 26 dec., 2011 3 No tags 0

Anul asta am avut o aplecare sufleteasca pentru urari. In 21 iunie, dupa toate urarile primite, inedite, frumoase, cu drag sau ca spalare pe maini, am ramas putin intr-o ureche la meditatie. Mi-am zis mie insami ca toate aceste urari, daca au la baza un gand bun, ar insemna pentru mine o rugaciune. Familia, prietenii si cunostintele au facut lobby pe langa Dumnezeu pentru mine, si asta pentru ca merit. Eu ma straduiesc sa merit si sa-mi merit prietenii.
Craciunul este si el un prilej pentru urari, dar eu am ramas muta, nu am trimis nimic si abia am raspuns mesajelor scrise.
Sufletul meu nu-si gaseste calmul si sinceritatea pentru urari, iar pe maini nu ma spal. Iar aceasta stare a mea trebuie sa fie imperativ pozitiva. Cu alte cuvinte, as varsa venin, dar atunci mi-as anula rugaciunea.
Caci Craciunul mi-a revenit cu multa rugaciune, si butonand desteptul meu BlackBerry, cu o agenda cu sute de contacte, degetul mare s-a oprit cand mintea cu uluire a inteles ce putini oameni s-ar ruga pentru tine. Iar unora, caci impletirea fiintei mele are intoleranta la ipocrizie, le-as refuza chiar eu rugaciunea.
Incerc sa ma pastrez umila, fara nervi si sa-mi amintesc ca iubesc si oamenii mizerabili, ca educatia mea accepta chiar daca nu iarta.
Intr-adevar iubesc oamenii, pe cei din jurul meu ii las sa ma foloseasca, ii sprijin de mine. Astept si eu in schimb afectiune, dar primesc lectii. Dupa ce se depasesc prapastii, am stat punte pentru unii, faptele si cuvintele lor imi servesc revelatii. In necazurile lor, in care am stat carja, spatele suferinzilor s-a indreptat, iar buza mea s-a umflat.
Dupa multe rugaciuni si lacrimi, dupa atata grija sa nu improsc venin, sunt epuizata. Iubesc la fel si o sa fiu la fel, nu am leac, mi-e teama insa de explozia unei stari sufletesti.
As injura si m-as ruga in egala masura, ma incanta si ma scarbesc oamenii in aceeasi cantitate, iubesc si urasc fara masura, scriu ca sa scap de mazga sufletului ca lauzele de lohii.
Nu urez nici unui cititor nimic, inaintez o rugaminte, sa-si aminteasca fiecare ce inseamna cu adevarat Craciunul.

3 Comments
 • Costel
  decembrie 26, 2011

  La Multi Ani!

 • MeetTheSun
  decembrie 30, 2011

  Au fost ani in care am scris mesaje, pentru fiecare om drag in parte, dupa cum m-am priceput si fara sa pic in capcana sabloanelor care circula de colo-colo prin sms-uri sau pe net. Au fost insa si ani, ca si acesta, cand exact cum spui si tu „abia am raspuns”…

  Cred ca cel mai important e sa facem cum simtim si daca uneori Craciunul nu vibreaza in noi vreo coarda, e mai bine sa nu „cantam” ci doar sa ne ascultam tacerea, statul de-o parte. Partea grea vine din faptul ca nu toti cei din jur vor intelege, sarbatorile avand acest pacat: unele traditii par batute-n cuie (astea mai noi, evident) iar altele sunt uitate cu totul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
25 × 10 =