19 FEBRUARIE SAU VIAȚA FĂRĂ SENS

De 19 feb., 2024 0 No tags 0

19 februarie 2024, puțin după 12. Am băut apă, am savurat ceaiul, mi-am sorbit cafeaua. În ziua asta, mai mult ca în oricare altă zi, aceste activități obișnuite, repetitive și necesare par indecente.

S-au adunat anii de la moartea lui Sorin Oncu, un foarte bun prieten care a murit prea repede. În 19 februarie îl celebram. Nici nu calculez câți ani ar fi împlinit azi. Când mori așa tânăr ca el, atunci lumea, din perspectiva celor dragi lui, își pierde sensul. Îi dau sens lumii de 40 de ani, dar nu-i găsesc lumii un sens azi.

Am băut apă și m-am simțit vinovată. Am băut ceaiul și m-am rușinat. Am băut cafeaua și m-am enervat când papile gustative s-au bucurat de gust. El nu mai e, iar cu el, o parte din mine nu mai este. Mă caracterizează smiorcăiala, așa că scriu și plâng. După descărcare o să-mi reiau activitățile, iar indecența și tragedia morții lui se vor pierde. O să închid ușa și o să trăiesc.

În continuare mă doare pierderea lui. Sorin Oncu a fost prietenul care mi-a îmblânzit existența. Duc lupte de copil. Am luptat ca fiică, ca soră, ca prietenă, ca elevă, ca studentă. Lupte inutile pentru demonstrare, afirmare, dar trebuiau duse pentru că nu am știut altfel. Cum te opui alcătuirii vieții când vezi și auzi dintr-un singur unghi? Te opui când se ivește cineva special. Pentru mine a fost Sorin. Cu Sorin a început mirarea despre mine. Sorin nu mi-a criticat gândirea sau comportamentul, ci mi-a arătat și un alt fel de a gândi și de a te purta.

Ați fost vreodată în pericol de înec? Te duci la fund. Dai disperat din mâini și din picioare. Ieși câteva secunde la suprafața și tragi lacom o gură de aer. Așa mi-am trăit toată viața, scufundându-mă și trăgând o gură de aer și asta numai ca să fiu. Să fiu așa cum nici nu aveam habar cum sunt, doar voiam să fiu după capul meu.

Cu Sorin am fost fără să duc nici o luptă. Nici n-am știu cât îl iubesc până nu a murit. Din nou am rămas să lupt singură. N-am mai luptat mult deoarece timpul petrecut în compania lui mi-a schimbat unghiul.

Viața poate fi oricând schimbată, sucită, reordonată. Asta mă străduiesc să realizez de la pierderea lui. Să schimb.
Să sucesc.
Să reordonez.
Să fiu fără să lupt.

La mulți ani, prințesă, oriunde te-ai afla! Lumea mea a fost un loc mai bun cu tine în ea.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
15 − 5 =