Sunt mai bună ca fosta

Sunt mai bună ca fosta! Sunt mai bună ca o catolică! Sunt mai bună ca prietena mea! Sunt mai bună ca sora mea! Etc!

Am detestat de când mă știu atitudinea celor care se cred mai buni. Puțini sunt cei care îndrăznesc să spună cu voce tare. Cu voce tare neagă. Nu este adevărat, nu mă cred mai bun, dar simți acel DAR nerostit.

Cu patos am purtat discuții despre. Mi s-a reproșat și înca mai primesc reproșuri că îmi susțin convingerile cu patos. Am depus eforturi să mă potolesc până mai ieri. Atât de recentă e descoperirea. Chiar nu e nevoie să-mi schimb modul de prezentare. Așa m-am născut, așa am crescut, așa am hotărât să rămân, o persoană cu forță dramatică.

Îmi vine mai ușor în prezentare deoarece interiorul descrie liniștea. Am tras niște linii la nivel rațional. Nu suport glumele cu naziști, persoanele gay, evrei, statutul femeii sau avort. Nimeni nu o să găsească înțelegere la mine. Toată lumea poate să aibă o părere nu mă convinge să ascult. În unele situații ținem seama de o singură direcție.

Naziștii au omorât oameni. Irelevant că Hitler a construit autostrăzi.

Preferințele din dormitor nu privesc pe nimeni. Doi bărbați care se sărută nu strică educația copilului meu.

Evreii sunt oameni ca noi toți. Puțin îmi pasă că sunt considerați responsabili de moartea lui Isus. Dacă nu exista Iuda, cum mai putea Isus să sufere pentru întreaga umanitate? Credincioșii să-i mulțumească lui Iuda, să-i aprindă lumânări, reprezintă un argument, un motiv să-și justifice răutatea și mintea îngustă.

Femeia este și ea de asemenea om. A luat mult minților luminate să se pună de acord. Libidoul nu pare să facă diferența după categoria de gen. Viața mea sexuală nu m-a învățat că poftesc în funcție de convingerile unor societăți patriarhale.

Avortul nu-l privește pe preot, pe fariseu, pe bigot. Avortul nu-i privește pe cei de la conducerea unei țări. Avortul este decizia femeii. Din câte știu, corpul meu e în exclusivitate corpul meu.

În cazurile descrise mai sus nu accept părerea fiecăruia că așa e în democrație. Rar mai accept discuții despre sau compania unor persoane cu păreri personale despre gay, evrei sau avort. Nu mă interesează, contrar impresiei, să intru în conflict. Mă interesează să construiesc în jurul meu o comunitate cu o gândire asemănătoare cu putința de a duce discuții în contradictoriu fără a o lua personal. Se poate, mă antrenez de ani de zile și observ rezultate.

Cam asta am avut de notat pentru azi. Rămân o femeie pasională prin naștere și prin decizie. Mulțumesc!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
21 + 28 =