Titluri

De 21 nov., 2010 0 No tags 0

Joi am plecat la Bucuresti, la Gaudeamus. In fiecare noiembrie imbin felurite placeri ale mele, cartea, teatrul, hoinareala cu fetele, gura casca prin mall. Mi-a lipsit blogul, e primul an cand calatoresc fara laptop, dar mi-am dorit gura sa rosteasca starile mele sufletesti, nu casuta de pe facebook.
Am acum in jurul meu cateva carti proaspat achizitionate de la targ. Tot o premiera in vizitele mele la Gaudeamus o constituie evitarea marilor edituri. Humanitasul, Poliromul, Rao, Cartea Romaneasca etc le-am zarit ca pe niste accesorii, am poposit pe lateralele complexului Romexpo si mi-am umplut o plasa cu carti. Imediat o sa insir titlurile, le impartasesc deoarece constituie niste perlute negre in biblioteca mea.

Mircea Micu, Poeme sentimentale
Basme si povestiri evreisti, volumul 1 si 2
David Boucher, Paul Kelly, Mari ganditori politici
Iulia Hasdeu, Jurnal fantezist
Vauvenargues, Reflectii si maxime
Lermontov, Un erou al timpului nostru
Akutagava, Rashomon
Cervantes, Don Quijote de la Mancha

 

Cu steluta:
Am descoperit-o pe Iulia Hasdeu la standul editurii Vestala. Am rasfoit mai multe carti cu si despre ea, iar apoi m-am indepartat. Am revenit mai tarziu cu zambetul pe buze, cerand hotarata Jurnalul fantezist. Schimbul intre hartii l-am dorit rotunjit, iar draguta doamna din spatele cartilor mi-a inapoiat bunavointa pecuniara spunandu-mi ca ne iubeste ( pe noi, cei tineri) pentru ca la randul nostru iubim pe cine trebuie. Nu am habar daca o iubesc pe Iulia Hasdeu, insa acum ma vad nevoita s-o indragesc, o afectiune straina mi-a dat mostenire o datorie de iubire.
Ma apuc zilele viitoare sa iubesc…

0 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
23 × 19 =