Tocmai acum

E o zi azi, așteptată sau neașteptată, 8 Martie nu trece fără agitație, iar agitația e în masă, nu ferește nici credincioșii, nici necredincioșii.
La radio se vorbește despre mame și despre femei, probabil și la televizor, facebookul este în floare, cimitirele înfloresc. Au și morții ziua lor, dar mamele, bunicile și nepoatele pierdute devin mai prezente azi tocmai prin absență. 8 Martie are un drum care duce și la cimitir, nu vă feriți de el. Drumul ăsta nu împiedică cochetăria femeilor de azi.
Tocmai acum, tocmai acum
când ea e cea mai frumoasă de pe lumea
stelelor mele,
orbesc.

Asta spune Nichita.
Eu recomand fetelor ca tocmai acum să profite de orbirea bărbaților. Ziua de azi să le aparțină exclusiv, de la gând, la gleznă, la așteptări. Femeile să nu șchiopăteze azi după atenția bărbaților, ci să se dedice felului lor feminin de a fi, să simtă, să intuiască, să se emoționeze și poate în umbrele nopții să atingă și bărbatul.
Iar dacă 8 Martie e ziua femeii, de ce să se aștepte ceva de la bărbați?
Tocmai acum, tocmai acum.

8 Comments
 • Claudia
  martie 8, 2013

  Eu imi pun soarele in piept langa martisor si ies la plimbare 🙂
  E incredibil cata bucurie pot simti doar pentru ca e soare.
  Si pentru ca tot e ziua femeii, o sa port o rochie. La acest capitol Montrealul exceleaza: varietatea umana imi ofera multe chipuri de femei, de toate natiile si culorile, iar frumusetea parca nu mai vine din trasaturi, ci din naturaletea fiecareia.

  La multi ani, draga femeie, dragi femei!
  p.s. Azi e ziua cand macar nou trebuie sa ne fim dragi 🙂

 • G
  martie 9, 2013

  Pt ca voi, fetitzele-fete-femei, aveti nevoie de noi sa va reflectati imaginea in irisi de indragostiti. Pt ca este o zi ca si alta, doar cu mai multa dezlegare la flori, saruturi si iubire. Si noi avem nevoie de nevoia din voi 🙂

 • dam167
  martie 11, 2013

  Dar de ziua bărbatului știi cum e?

 • dunia
  martie 11, 2013

  @Claudia

  La mulți ani și tu femeie! Ce mă bucur că porți rochie, e o îndrăzneală, la ce grade spui că ai acolo. Să povestești despre femeile acelea, te rog frumos, să povestești. Chiar suntem fascinante, în orice cultură, la oricâte grade, femininul e etern. 🙂

  @G

  Uite că îmi place foarte mult ceea ce ai exprimat în ultima propoziție.

  @dam

  Dam, te faci victimă? Nu cred, chiar nu cred, așa că nu mă lăsa în interpretări, ci răspunde-mi.

  • dam167
   martie 13, 2013

   Mă irită comercialul întregii luni. Acum urli la muț ani din capătul coridorului că de, e ziua femeii, 1 martie etc., iar în restul zilelor fie zici un la mulț ani așa general sau, dacă ești mai deștept, urezi o primăvară frumoasă. De ce nu se poate rezolva totul finuț, cu o floare și un pupat pe obraz. A, stai, că se pare că m-am referit la Claudia, dar e valabil și așa, în general.

   Și sunt oarecum contrariat de ideea de a oferi o zi liberă femeilor de 8 martie. Nu că aș fi supărat *că colegele mele au avut liber, ci doar așa, ca idee.

   @Claudia: nu știu cine ești, dar voi găsi articole heituibile la tine în blog și iadul se va dezlănțui pe blogul lui dam ăla.

   *nu, nu mă deranjează cacofonia. de-aia.

   • dunia
    martie 17, 2013

    Dam, ce naiba ai acum cu Claudia?

 • dam167
  martie 19, 2013

  @dunia: ultimele 2 rânduri. Mai grețos ca un afiș de pe o tarabă.

  • dunia
   martie 19, 2013

   Doar pentru asta vrei să o heituiești, cum zici tu? Dar Claudia este un om frumos, o să-ți dai singur seama.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
23 − 10 =