TRISTEȚEA VIEȚII FĂRĂ ZAHĂR

De 25 mart., 2024 0 No tags 0

De o lună, beau cafeaua fără zahăr. Din ianuarie, în urma unei decizii cerebrale, rațiune fără strop de emoție, n-am mai cumpărat nici o haină. Cochetez cu ideea de a nu mai cumpăra nici o haină timp de un an de multă vreme. Dezlegare primește lenjeria. Am pus în practică, iar proiectul se află în desfășurare.

O lună de cafea neîndulcită mi-a confirmat tristețea vieții fără zahăr. O viață fără zahăr nu e pentru mine. Practic veselia în general. Excesul de zahăr constituie o poveste separat. Excesul ademenește boala, stropul de zahăr zăpăcește boala prin zâmbet cald și satisfacție sufletească. Cele aproape trei luni scurse fără a cumpăra nici un articol de îmbrăcăminte mi-au adus un strop de liniște financiară. Bugetul lunar scade, dar nu o mai ia la fugă.

Aplicațiile de pe telefon au luat-o razna. Ademenirile studiate intens la marketing m-au derutat la un moment dat. Am avut senzația că într-adevăr ratez ceva deoarece numai membrii, numai la o dată anume, numai atunci pot trece prin ușa special deschisă pentru mine. Unii dintre voi vă gândiți, poate, la ușa din romanul Procesul de Kafka. Alții faceți asocieri cu neurotransmițătorul și receptorul care se potrivesc ca o cheie și broasca pentru care a fost făcută. Remarcabil rămâne acest drum propriu croit de omul modern prin cumpărături. Propriul drum, propria ușă înseamnă cumpărături.

O să eșuez în acest proiect. Sunt absolut convinsă. O să-mi găsesc justificări. O să-mi aduc argumente. O să fiu înțelegătoare cu mine, dar reclama e sufletul comerțului. Fără a vedea și fără a auzi de nevoi inventate, omul s-ar așeza bine în el și cu el.

Nu sugerez să vă retrageți în munți sau să vă puneți pătura în cap. E la fel ca în cazul zahărului. O linguriță aduce bucurie, un borcan întreg provoacă greață.

Concluzie:
Răsfățați-vă! Meritați.
Îmbuibarea ocoliți-o. Îmbuibarea mimează fericirea, o cumpără. Vă distrage atenția de la ceea ce contează. Ce contează? Să fiți bine în propria piele indiferent cu ce o acoperiți sau o împodobiți. Reamintiți-vă că extazul vă ajunge la orizontală fără haine, doar piele pe piele și accelerație pe bună dispoziție.

Râdeți înainte de toate și îngrijiți-vă deopotrivă creierul, trupul și viața amoroasă!

Foto: Bogdan Mosorescu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
13 + 5 =