APLAUZE PENTRU INSTITUȚIILE ROMÂNE, EXPOZIȚIE 2023 TIMIȘOARA LA VIENA

De 23 oct., 2023 0 No tags 0

Mâine o să fiu în două locuri în același timp. Putem să ne vedem la Timișoara, dar putem să ne vedem și la Viena. La Viena puteți SĂ MĂ VEDEȚI. Eu stau mărturie pentru un eveniment cheie al orașului într-o expoziție.

Se întâmplă, datorită ofertei culturale spumoase, ca Institutul Cultural Român de la Viena să găzduiască expoziția 2023, TIMIȘOARA cu imagini realizate de fotograful Adrian Pîclișan. De la ora 19 o să aibă loc vernisajul. Adrian prezintă Timișoara Vienei în anul în care orașul poartă titlul de Capitală Europeană a Culturii. Imaginile te îmbie să vizitezi Timișoara pentru că acum e momentul. Niciodată nu s-a simțit Europa mai intens în urbe ca în 2023. Instituțiile țării, Asociația Timișoara, ICR de la Viena și Ministerul Culturii din România, s-au aliat să promoveze orașul de pe Bega. Alianța merită admirație și aplauze. Acum imaginați-vă aplauze.

Prin expoziție, locuitorii Vienei descoperă programul Timișoara 2023. Pe scena Teatrului Național a călcat John Malkovich. Pe aceeași scena a montat regizorul-fenomen Oskaras Korsunovas. Muzeul Baroc adăpostește cea mai mare expoziție din România ultimilor 50 de ani dedicată operei lui Constantin Brâncuși. La deschiderea expoziției Brâncuși mă puteți vedea cum stau predispusă la meditație într-una din fotografiile lui Adrian. Imaginile selectate prezintă convingător, cu intuiție susținută de 26 de ani de experiență, de atâția ani practică Adrian această meserie, viața culturală a orașului.

Români de la Viena, vă invit să descoperiți sau să redescoperiți Timișoara. O să vă încânte dacă veniți cu deschidere sufletească. Expoziția va putea fi vizitată din 24 octombrie până în 12 noiembrie, în galeria ICR Viena (Argentinierstr.39, 1040) de luni până vineri, orele 10-17, program de instituție nu știu dacă românească.

Cei care vizitează expoziția și fac o poză cu maimuța, eu fiind maimuța, o postează pe insta cu hashtag-urile #timisoara2023 și #poartaocarte primește cadou de la mine cartea lui Moni Stănilă, Brâncuși sau cum a învățat țestoasa să zboare.

Succes!

Foto: Adrian Pîclișan

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
11 + 17 =