Babele de pretutindeni: Ți-a albit părul, copilul ăsta!

De 20 oct., 2022 1 No tags 0

Azi a fost ziua babelor. Mă refer la babele drăguțe și blânde din blocul în care locuiesc. Baba Unu m-a prins de dimineață pe scări. O lăsasem pe Mara la școală. V-ați trezit așa devreme? Mateiu se afla la mine în brațe. Ia spune, cum ești, bun sau rău? Este copil. Am răspuns eu. Baba Doi m-a compătimit, tot pe scări, la distanță de câteva ore. Ți-a albit părul, copilul ăsta! Da, noroc că eram deja albă! Am răspuns eu.

Îmi sunt dragi Unu și Doi. Nu mă irită. Nu mă plictisesc. Cu siguranță nu mă supără. Ne despart 30 de ani. Eu și copiii mei trăim alte vremuri. Condițiile de viață s-au îmbunătățit. Foamea nu mai reprezintă o problemă. Bolile s-au redus. Nu o să mă dau lovită acum. M-am dat și am fost cu Mara. Atunci m-ar fi enervat Unu și Doi. Acum zâmbesc. Învățăturile lor de viață nu-mi aparțin. Aș putea să profit de subiect, fierbe internetul deoarece Delia nu vrea copil. Doar că am decis, nu știu când, am realizat în timp ce tastam, că n-am avut pretenții de la cititorii mei, dar am început să am. Nu doresc în ruptul capului să le insult inteligenta.

Plângerile legate de comentariile lui Unu și Doi mi-ar lăsa un gust amar. M-aș dezamăgi pe mine. V-aș dezamăgi pe voi, cei care citiți și vă folosiți inteligența. Unu are dreptate. Copiii au fost percepuți răi în special pentru că nu se aliniau programului părinților. E rău un copil că nu doarme. E rău un copil că nu mănâncă, deși mâncarea e scumpă și nu se găsește în orice alimentară. În acel regim s-au maturizat și au crescut copii Unu și Doi. Unu mânca lubeniță pentru că mama ei ascundea cojile în găleata cu tărâțe a porcilor. Făcea curățenie la o familie de chiaburi. Eu mănânc lubeniță în decembrie dacă poftesc. Doi are dreptate. Copilul albea părul mamei pentru că mamele se îngrijorau de moarte. Un copil murea de la o răceală. Un copil suferea arsuri pentru că își prepara singur prânzul și îl îngrijea și pe fratele mai mic.

Unu și Doi au dreptate. Nu e necesar să-și schimbe reprezentările de viață pentru confortul meu intelectual. Oamenii au luptat în război. Și în prezent oamenii mai luptă în război. Oamenii au traversat perioade de foamete, restricții, dictaturi, pandemii, boli. Ca femeie actuală îmi îndrept umerii și serios că fac față vorbelor năroade, dar nu lipsite neapărat de adevăr, ale babelor de pretutindeni.

Lamentările au devenit o modă mai ales pe internet. Eu însămi am fost crucificată de două ori. Au lovit și au continuat să lovească. Firește, s-au plictisit. Cum s-au plictisit nerozii și de Buhnici, au luat-o în primire pe Delia.

Ideea este de îmbărbătare. Femeile să se îmbărbăteze, dar în special bărbații. Glumesc?! Aceasta este (o) întrebare.

Foto: Simona Nutu

1 Comment
  • Badin
    ianuarie 28, 2023

    Articole sau recenzii de calitate este importanta pentru a atrage vizitatorii sa viziteze site-ul, asta este ceea ce ofera acest site.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
16 + 11 =