Blogurile sunt old. Tik Tok e number one

De 10 oct., 2022 0 No tags 0

Am fost la Webstock. Am ajuns. Prezența mea la conferință a stat sub semnul întrebării până în dimineața zilei de 7 octombrie. Dacă pică drobul de sare? Dacă face Mateiu febră? Drobul n-a picat. Febra nu ne-a lovit.

Webstock este cea mai mare conferință de social media de pe piața locală. La fiecare ediție am mers cu același scop, actualizare. Țin pasul, încerc cel puțin, cu ce se întâmplă în online. În online se întâmplă Tik Tok. Cu asta am plecat de la conferință. Tik Tok e canalul de comunicare numărul unu.

Dimineață am zburat lin. La aeroport totul a mers ca uns. Domnul șofer de la taxi a vorbit întruna. Nu mi-a permis să-mi alin dorul de București în liniște. Am privit totuși casele cu afecțiune. La Marriott am început cu o pauză. Ora sosirii a însemnat sfârșitul primei sesiuni. Nu m-am bosumflat. Mi-am făcut o cafea și am purtat o discuție tete-a-tete cu Mosorescu. Înainte să plece m-a așezat într-un colț luminat și mi-a fotografiat ridurile purtate cu demnitate și la București.

În a doua sesiune i-am ascultat pe actorii Cuzin Toma și Dan Badea. Când a vorbit Cuzin Toma, Firicel se tot ivea de pe buzele lor. Cristina Bazavan a moderat. Am dedus că e vorba despre un personaj, fiind actor. Nici măcar nu mă mândresc cu puterea mea de deducție. Mai era ceva de care nu reușeam să-mi dau seama. Am întrebat în stânga mea. M-am luminat. Cuzin Toma joacă în Las Fierbinți. Nu mă uit la Las Fierbinți. Așa-i, sunt o snoabă, mă cred prea rafinată pentru Las Fierbinți! De Cuzin Toma mi-a plăcut. I-am apreciat atitudinea în fața gloatei care nu-l scoate din Firicel. Oamenii mereu îl abordează. Ce faci, Firicel? Aceiași oameni își iau la revedere cu domnul Firicel. Comportamentul face diferența.

La următoarea sesiune am stat cu urechile ciulite. Am pozat statisticile, Tik Tok, Snapchat, Google, Amazon, Facebook, Instagram, Twitter, Youtube. Blogurile sunt old. Am citat. Ultima sesiune pe care mi-am permis-o, am plecat în grabă la aeroport, a scos cei 39 de ani din mine. Le-am ascultat pe Patricia Cincora și pe Alexandra Mircea. Despre Patricia Cincora, părere personală, am văzut-o pe Tik Tok destul de naturală, dar pe scenă destul de pițipoancă. Vă scriu ce am gândit de moment. Acum nu mai contează ce gândesc, e vorba că nu-mi pasă. Apreciez orice persoană care muncește, acționează, își depășește condiția și limitele. Femeia asta le-a bifat pe toate. Înainte să ies și să aștept disperată un taxi, am tras o concluzie. I-am împărtășit-o Zenobiei Lazarovici, magnifica și creativa Zena. Urmăriți-o pe Instagram. Nici ea nu s-a apucat încă de Tik Tok.
Omenirea nu mai are nevoie de bombă atomică, ne anihilăm prin prostie. Așa consider eu că au ieșit cei 39 de ani din mine. Nu doar resping Tik Tokul emoțional, pur și simplu refuz să-l iau în calcul rațional, iar asta este o greșeală. Cine nu se actualizează, moare. Nu vreau să mor. Mă refer la blog. Blogul e old, eu mă strâmb la Tik Tok. Mă sinucid.

Concluzie după Webstock. Mă apuc de Tik Tok.

Foto: Bogdan Mosorescu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
2 + 26 =