În prezența bărbatului ești femeie, nu mamă

De 6 oct., 2022 0 No tags 0

Se face săptămâna. Nu m-am mai atins de Artiom Vesiolîi, Rusia scăldată în sânge. Am început 12 reguli de viață de Peterson și am recitit câteva capitole din Diplomația lui Kissinger.

M-a sunat un prieten. Divorțează. Nu m-am mirat. În zilele noastre ne mirăm de cuplurile care nu divorțează. Ce naiba este în neregulă cu ele?!

Am gătit supă de vită. Am făcut mormane de clătite. Într-o zi mi-am umplut un bol de verzituri, castraveți, apio, broccoli, ceapă verde, salată. Deasupra am turnat un pumn de semințe. Ce răsfăț! M-am urcat pe cântar. Tot grasă, doamnă, tot grasă!

Făt Frumos a afirmat într-una din zilele trecute că am un comportament diferit cu Mateiu. Lui Mateiu îi zâmbesc aproape tot timpul, am grijă de el și nu mă enervează că uneori nu-și duce pampi la coș. Daaa! Sunt mama lui Mateiu, dar nu sunt mama ta! Atunci mi s-a aprins un beculeț. Mi s-au aprins toate beculețele. Prea multe femei adoptă o atitudine maternă cu partenerul.

Femeia îi gătește. Îi spală. Îi pune masa. Îi ridică masa. Îi servește un pahar de vin când stă la televizor. Dispare când se enervează. Face copilul să dispară când se enervează. Coace o prăjitură când partenerul e plecat la pescuit, la alergat sau oriunde bărbatul e bărbat și scapă de cicăleala femeii. Grija de celălalt înseamnă iubire doar dacă e reciprocă. Dacă doar femeia gătește, spală, pune și ridică masa, servește, coace, atunci grija semnifică exploatare prin munca neplătită. Unele femei acceptă acest tip de conviețuire. Li se potrivește. Alte femei nu acceptă acest tip de conviețuire. Nu li se potrivește. Eu nu vreau să fiu o gospodină. Vreau și pot să fiu mai mult. Vreau și pot să gândesc. Vreau și pot să pretind de la partener și de la copii.

Femeile greșesc, toate, fără excepție. În prezența bărbatului ești femeie, nu mamă. Mama e una în lume. Femeia e specială. Îngrijirea și îndoparea nu vă asigură iubirea. În caz de despărțire, îngrijirea și îndoparea vă umplu de resentimente. Dați o șansă iubirii și respectați-vă ca ființe. Procedați în cuplu ca Richelieu la vremea lui, practicați echilibrul puterii. Citiți istorie, istoria are răspunsuri și pentru conviețuirea în cuplu.

Foto: Simona Nutu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
20 − 8 =