UN TEST APGAR ȘI LA 25 DE ANI

De 21 mai, 2024 0 No tags 0

Majoritatea a căzut de acord. Psihologii au confirmat. Primii 5 ani ai copilului au o deosebită importanță. Poți toată viața să te bizui pe fundație.

Dimineață selectam hainele, albituri, colorate, mătase. Printre lenjerie, întors de bluze și doza de detergent, primii 5 ai din viața copilului i-am suprapus peste începutul anilor 20.
La 20 de ani m-am confundat cu o buruiană. Am crescut cum s-a nimerit. Norocul a ținut locul ploii. Ghinionul a luat locul erbicidului. Am avut noroc. Am avut ghinion. N-am avut un plan. Deplâng, de la cei 40 de ani împliniți, lipsa unui plan. Știu acum și sunt recunoscătoare că balanța s-a înclinat cu circumstanțe favorabile.

Povestind cu diverse persoane, cele mai multe femei, mi-a atras atenția vârsta de 20. Vârsta conține germenii distrugerii sau ai excelenței. Mai mult ca niciodată, la vârsta de 20 de ani ai nevoie de modele grandioase. Modelele te ghidează până se fixează gustul fiecăruia. Contrar părerii Marei mele, gusturile se discută și sunt schimbătoare. Gusturile variază în funcție de punctul de referință. Dacă vă interesează să aflați mai multe despre punctele de referință, vă recomand cartea lui Daniel Kahneman, Gândire rapidă, gândire lentă.

La 25 de ani cortexul s-a dezvoltat. Ca la periuța de dinți a Marei, s-a efectuat o tură întreagă, cercul s-a închis. Ar trebui să primim și la 25 de ani un test APGAR. Mușchi, ritm cardiac, grimasă, aspect, , respirație s-ar putea citi ca autenticitate, perspicacitate, gândire, aspect și rațiune. De la 1 la 5 am da o notă separată fiecărei categorii. La final, o notă generală. S-ar îmbunătăți considerabil viața tinerilor.

Pentru mine încerc să efectuez o reducere a pagubelor efectuate de alegeri neinspirate, ghinion și riscuri neasumate. Stau atât de comod în viața mea și aproape orice schimbare mă dezgustă și mă înfricoșează. Mi-ar plăcea să efectuez teste cu persoane de 40 de ani. Ce îți mai dorești la 40 de ani? Cum te eliberezi de sentimentul de posesie? Mai poți la 40 de ani să atingi excelența?

Merge mașina de spălat. Mateiu o să intre pe ușă dintr-un moment în altul. O să-mi întrerupt textul despre excelență. Am întrerupt chiar procesul de excelență cu ani în urmă. Mă gândesc deseori cei 20 de ani ai mei. Zâmbesc. Sentimente plăcute și neplăcute mă cuprind din toate părțile. S-ar putea să-mi urce tensiunea de la intensitatea emoțiilor sau de la cele 2 cafele sorbite. Nu știu, dar mă scutur de amintiri și-mi reiau activitățile zilnice.

Este confortabil și liniște la 40.

Foto: Lorena Dumitrașcu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
24 + 23 =