NOROCUL CHIOR AL ZILEI CARE MI-AR FI PUTUT FI ULTIMA

De 23 mai, 2024 0 No tags 0

Ies rar din casă. Fiecare ieșire din lumea construită în interiorul unui apartament amenajat cu exces de cărți îmi confirmă acest adevăr. Ar trebui să practic zilnic o plimbare. Mi-am promis deseori că o să înfăptuiesc. Nu se întâmplă. Mi-e ciudă pe mine.

Azi, la semafor, am trăit două experiențe. Prima experiență o să vă provoace râsul, a doua groaza. La al doilea semafor era să dea mașina peste mine. M-a salvat un șofer care a claxonat. Eu m-am oprit, mașina a trecut în viteză pe lângă mine. I-am mulțumit șoferului așezându-mi palma pe piept și mi-am continuat drumul. Eram o mamă în întârziere la grădiniță, probabil de aceea nu m-a călcat mașina.

La primul semafor doi bărbați au ignorat martorii fără voie din jurul lor. Așteptam cu toții verdele când unul dintre bărbați s-a confesat:
Iar ne-am certat. Așa se întâmplă după fiecare team building. E nebună! Își imaginează numai orgii. A urmat o pauză. Cel de-al doilea bărbat nu a comentat, nu a pus nici o întrebare. A continuat primul bărbat. Bine, eu am încercat să organizez un sex în grup, dar nu am reușit. Deja picioarele ne purtau pe zebră. Mi-am continuat drumul și m-am întrebat: De ce a numit-o nebună pe soție?

Imediat am început să gândesc acest text. Începutul nu aveam cum să știu că va fi despre norocul meu de a fi în viață. Am zâmbit, probabil absent, tot drumul până la Modex unde m-am întâlnit cu o prietenă.

Am pentru femei, dar și pentru bărbați, o recomandare. La fiecare team building la care participă partenerul/partenera plănuiți-vă o ieșire care să presupună prieteni, parfum, neapărat alcool. Nu păziți. Nu sunați. Nu tânjiți. Dacă aveți copii mici în grijă și nu puteți să vă organizați ieșirea la aceeași dată, atunci week-end-ul imediat următor. Nu puneți întrebări. Așteptați să fiți întrebat.
Ce ai făcut?
Cu câteva diferențe, ce ai făcut și tu.

Frica de necunoscut ne ține în viață, dar ne ține și la respect. Team building-urile, delegațiile, misiunile justifică și motivează plecările de acasă, dar nu justifică și motivează prostia. Nu fiți proști! Nu permiteți partenerilor să se distreze, iar apoi să se reîntoarcă la confortul casei ca regi unși de dumnezeu.

Viața e scurtă. Vă scriu din norocul chior al zilei care mi-ar fi putut fi ultima pe acest pământ. Deșteptați-vă!

Foto: Bogdan Mosorescu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
10 × 23 =