E posibil să înveți pe cineva șarmul? Toate sunteți la fel

Tot aud pe la colțuri. Facebook-ul e un colț. Apelurile de la prieteni sunt un alt colț. Poate o să urmeze o nouă carantinare. Da, poate!
În lunile martie și aprilie, s-au înmulțit îndrumările despre igienă, îngrijirea tenului, lectură, mișcare și o ținută dichisită în casă. De aici, mi-am propus să desprind o discuție anume. Cum să devenim interesante. Chiar așa, cum? E posibil să înveți pe cineva șarmul?

Mă transform în debilul Don Quijote? Lupt cu morile de vânt dacă pornesc o serie de articole dedicate învățăturilor farmecului personal? O să vedem.
Există pași pentru îngrijirea tenului. Avem anumite exerciții de executat pentru o viață sănătoasă. Bibliografia susține lectura. O să propun azi, pentru început, câteva sugestii pentru un fel de a fi interesant.
Înainte de, luați-vă câteva minute pauză. Scrieți pe foaie două întrebări. Ce înseamnă să fii interesant? Mă consider o persoană interesantă? Nu mă interesează răspunsurile nimănui. Tot ce ați notat este numai pentru ochii voștri.

Șarmul pretinde o stare de bine cu tine însăți. Dacă te plictisești repede de compania ta, dacă mereu cauți prezența prietenilor, dacă nu concepi un concediu în doi sau chiar de unul singur, dacă valoarea vieții e dată de un bărbat, atunci ești o femeie plictisitoare. Ești un tipar anume. Un număr oarecare în gândirea șablon bărbătească. Toate sunteți la fel.

Firește, nu suntem toate la fel, dar voi nu vă obosiți să-i contraziceți nici măcar verbal. Primul pas în a fi interesantă ține de capacitatea fiecăreia de a separa ceea ce gândește de ceea ce simte. Gândesc. Simt. Gândesc că o să-l pierd pe bărbatul de lângă mine dacă nu-i fac pe plac. Simt că fără el nu o să-mi mai tresalte inima. Citiți cu atenție. Observați diferența. Cu cât ascultați mai mult de ceea ce gândiți, presupunând că simțiți de fapt, îngroșați rândurile femeilor plictisitoare.

Bărbații se însoară cu un șir de abilități ale femeii, cu accent pe mamă și gospodină, iar apoi înșală cu femeile fermecătoare.

O să mă opresc azi aici. O să reiau dacă prind de veste că interesează pe cineva.

2 Comments
 • Bettina
  noiembrie 22, 2020

  Te rog sa continui aceasta serie! Merci!

  • Dunia
   noiembrie 23, 2020

   Mulțumesc și eu. Așa o să fac. 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
2 × 16 =