FEMEI FRUMOASE. FEMEI STATUI

De 15 mai, 2024 0 No tags 0

Poartă riduri este.
Proiect.
Îndemn.
Speranță.
Demnitate.
Privilegiu.
Poveste.

Poartă riduri este o poveste. Azi i-am mai adăugat o pagină. Încă o femeie a acceptat să îmbogățească acest palmares. Se numește Ileana. Vă gândiți la Cosânzeana? Asociați cu Ileana din Noaptea de sânziene? Ileana din #poartariduri aparține clasei optimiștilor. În viața de zi cu zi este parteneră, mamă, prietenă, polițistă, cofetar închipuit.

Priveam azi către Ileana și Simona. Ileana cu zâmbetul pe buze. Simona țac-țac cu aparatul. Am recapitulat obiectivele proiectului: acceptarea vârstei, familiarizarea cu oxidarea, iubirea de sine, autenticitatea. Pentru prima dată mi-a trecut prin cap că această poveste nu e tocmai clară. Am primit suficiente reproșuri și atacuri legate de muzele proiectului. Așa le numesc. Asta sunt. Că una și alta au intervenții. Că nu sunt toate naturale. Stop!

Natural? Naturalețe? Să ne amintim de naștere. Capul alungit, vernixul și lanugo necesită efort și răbdare din parte părinților. Să ne amintim de adolescență. Coșurile, pilozitatea și sudoarea solicită ajutor și ce se întâmplă? Intervenim asupra corpului. Intervenim asupra corpului de la capul alungit încoace. Nu mi-e clar exact ce înseamnă natural pentru unele dintre noi în acest context.

Povestea s-ar putea să nu fie coerentă. Natural înseamnă nici o intervenție asupra corpului? Dar cum e posibil?! Amintiți-vă! Vernix, coșuri, păr vopsit, defilare pe tocuri, găuri în urechi. Natural înseamnă lipsa operațiilor estetice, injecții de botox și colagen. V-am prins! Natural înseamnă fără intervenție umană. Vreți să spuneți naturalețe, adică lipsă de artificialitate, comportare firească, atitudine naturală. Operațiile estetice și injecțiile de botox uniformizează trupul, de acord, dar pune semnul egalității între aspect și caracter. Buzele naturale nu confirmă un caracter demn. Buzele cu aspect de maimuță nu confirmă un caracter detestabil.

Povestea #poartariduri ar putea fi foarte bine despre apă și săpun, despre igiena elementară, despre o greutate corporală adecvată. Toate parfumurile din lume, Chanel, Goutal folosit de mine, nu depășesc în atracție și seducție apa și săpunul. Curățenia semnifică facerea unei persoane. Sofisticarea împrăștie discret parfum, un parfum simțit prin apropiere, prin intimitate.

Refuz uniformizarea în frumusețe. Refuz măcelărirea în numele frumuseții. Aici includ buzele augmentate, chipurile statuare, viața însăși primejduită de operații aberante. Doamnelor, asta este psihoză ca la carte, adică așa am citit eu în cărți, nu pun un diagnostic.

Medicina ne permite în prezent să trișăm moartea. E o iluzie. Moartea învinge întotdeauna. Colegul meu de bancă a suferit AVC la 40 de ani. Doamna cu florile, Anca Lupu, nici măcar nu s-a știut jucătoare. N-a mutat. A pierdut pur simplu.

Îngrijiți-vă! Spălați-vă! Mâncați pentru voi nu pentru cei lipsiți de hrană în Africa. Utilizați botox cu măsură. Consultați doctorul. Citiți. Ieșiți la teatru. Creșteți necontenit spiritul.

Fiți femei frumoase nu femei statui.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
28 × 14 =