Episodul II din proiectul #poartariduri. Cine a zis că o femeie de 50 de ani nu e frumoasă?

De 21 sept., 2022 0 No tags 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cred că experiența Femeii trecute de 40 de ani, părăsită de bărbat pentru o femeie mai tânără, a declanșat un haos în care nici una dintre noi nu reușim să facem ordine.
Nu mă recomandă vârsta să vorbesc despre, nu am experiență să povestesc, dar am auzit despre peripețiile bolnavilor de tinerețe. Ce povești triste și previzibile! Nimic nu întrece avantajul de a fi tânăr.

Zilele trecute, într-o intersecție, în timp ce așteptam să treacă cei cu prioritate, m-a izbit obrazul unei fete. În prima secundă am avut impresia că la volan se află o copilă. Apoi am privit copila. Apoi mi-am privit chipul în oglindă. Port un chip îngrijit, ușor ridat, uneori strălucitor. Tânără de la volan purta un chip care m-a dus cu gândul la ceapa fragedă din grădina de acasă. I se întindea tinerețea pe tot obrazul. Reflecta o lumină vie.

Cam asta ne dorim cu toții, bărbați și femei, tinerețe fără bătrânețe. Nu ne pasă că e doar un basm. Basmul a devenit posibil datorită medicinii. Aplaud, mă bucur, am și eu o listă de îmbunătățiri pe care mi le doresc. În același timp insist să-mi păstrez chipul și ridurile. Mă ajută mult mintea. Am băgat în ea cât o doamnă într-o geantă Hermes Himalayan Birkin. Dacă bagi în cap, atunci formezi niște valori personale care nu dau prioritate materialului. Îți trăiești subiectiv viață, nu după părerea celorlalți.

Femeile se lasă măcelărite în numele frumuseții. Cine a zis că o femeie de 50 de ani nu e frumoasă? Se duc privirile în jos. Nu e vorba de frumusețe, este vorba de tinerețe care se pierde începând cu 28 de ani. Alergăm după tinerețe pentru că lipsesc valorile personale, pentru că mintea s-a golit înaintând în viață. Umpleți mintea, femeilor de pretutindeni. Divorțul va deveni un lanț căzut, bisturiul un obiect de tortură, botul de rață o pocire.

Proiectul meu #poartariduri într-o lume acaparată de o falsă perfecțiune și de o frumusețe coruptă a prin ușor viteză. Ajutați-mă să-l cresc mare, mare.

Foto: Carmen Vulpea boemă

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
16 − 16 =