Femeile și sensul vieții, altul în afară de a fi statui frumoase

De 18 oct., 2022 0 No tags 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M-am așezat la masă în bucătărie. Am deschis laptopul. Mi-a venit în cap Murakami. Primul lui roman a fost scris la masă în bucătărie. Pe masa mea stă o vază cu niște flori ofilite, un borcan cu aranjamentul de la Paște, sarea și piperul, telefonul și o cana de ceai.

De dimineață m-am trezit cu ochii umflați. M-am șocat. Pleoapele picate mi-au arătat viitorul. O să rămân fără ochi. O să am reprezentare de ciobănesc mioritic. Farmecul actual al ochilor migdalați se va transforma în ceva respingător. Așa că o să vorbim din nou despre riduri.

Ca femeie ajunsă la 39 de ani fără nici o intervenție, susțin naturalețea și înaintarea în vârstă cu demnitate. S-ar putea să judec, dar femeile care încep să-și măcelărească trupul și chipul se plictisesc. Este o părere personală. Pot s-o scriu. Pot s-o rostesc. Scrutați istoria. Oamenii din plictiseală s-au ruinat. Plictiseala face ravagii și am dreptate ori de câte ori privesc un chip statuar.

Totuși procrastinez. La un moment dat o să-mi ajut chipul. O să-i înfig niște araci cum procedam cu vrejul de fasole sau de mazăre în grădina casei de la Schela. O să recunosc. Nu o să mint despre tinerețea de la 40 de ani. Când o să decid să-mi trag fața, azi dimineață mi-am ridicat pleoapele cu degetele, atunci o să intervin rațional și cu bun simț. În lumea operațiilor estetice, rațional și cu bun simț înseamnă să refuzi aspectul de statuie. Este o responsabilitate să-ți porți anii maturității cu demnitate. E asumare să-ți consumi vârsta. Nemișcarea unei statui n-are nimic de-a face cu carnea, sângele și farmecul ființei umane.

Apăr și militez pentru naturalețe. Îmi port ridurile. Influențez cât pot și pe unde pot femeile să pună mâna pe o carte. Să citească în special istorie.

Vă îndemn să vă dați un sens vieții, altul în afară de a fi statui frumoase. În lume încercați să îmbunătățiți, apoi să înfrumusețați. Este ceva deosebit de trist să fii frumoasă, plictisitoare și răutăcioasă. Multe femei își aleg acest destin, dar pentru că nu înțeleg. Numim destin ce nu înțelegem, ce nu vrem să înțelegem și ce nu putem să înțelegem.

Nu înțelegem că frumusețea nu înseamnă nimic fără suflet, conversații interesante și umor. Cu excepția frumuseții, naturale, firește, din cuțit și Bianca Drăgușanu a devenit din lostriță Barbie, totul se poate cultiva.

Purtați riduri pentru că ridurile vă povestesc viața.

Foto: Carmen Vulpea boemă

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
15 × 25 =