CE ZICE LUMEA? GRIJA FAMILIILOR SEPARATE

De 19 feb., 2023 0 No tags 0

A trecut 14 februarie. Mara a împlinit 13 ani. Pentru aniversare, la cererea ei, am pornit spre Paris. Nu pe jos, cum se zice despre Brâncuși, ci cu mașina și cu trenul. Cu mașina am călătorit până în Germania unde ne-am reunit cu toții. Mara are o familie mare și modernă.

Familia asta care-i lovește ca trăsnetul pe unii s-a suit în tren și cu 300 de km pe oră a coborât la Paris Est duminică la amiază. De duminică seară până joi, am bifat câte clișee am putut. La 13 ani sunt bine venite clișeele. Mara se pregătește pentru o existență bazată pe a fi, dar înainte să fie, calcă pe urmele generațiilor anterioare.

Am revăzut Turnul Eiffel, Palatul Versailles, Louvre-ul, bulevardul Champs-Elysees, Place de Vosges. Am simțit bucurie. Am simțit tristețe. Am regăsit Parisul, iar eternitatea lui mi-a dat impresia că am fost așteptată. L-am privit. L-am inspirat. Mi s-a făcut dor de el în timp ce-l respiram. N-am pus piciorul în nici un loc nou. Cum am spus, Mara a împlinit 13 ani, am vizitat pentru experiență și nu din experiență.

Mara și-a petrecut ziua cu familia ei. Am râs, ne-am ajutat, am conversat, ne-am pozat. Ce zice lumea? Asta este grija multor familii separate. Ce zice lumea despre foștii care-și petrec timpul împreună?! Aș putea să notez ce mi-au auzit mie urechile, dar nu vreau. Pentru mine, ei greșesc, iar eu îmi fac fata fericită și o lipsesc de emoții violente.

Lumea care vorbește nu mi-a spălat așternutul în care mi-am conceput copilul, nici nu m-a vizitat la spital când am născut. Aceeași lume nu m-a întrebat de nopțile cu febră, de masa de prânz, de viața noastră de familie. Adevărul este că lumii nu-i pasă. La fel de adevărat este că lumea vorbește. Vorbește și nu-i pasă. Celor care-și destramă familia le pasă și e vina lor. Ei dau putere gurii lumii. Anulați gura lumii, faceți caca în gura lumii. Alegeți-vă copiii în locul stupidității lumii.

Dacă nu vă suportați, e firesc pentru o perioadă, atunci contactați un terapeut. La noi totul a devenit posibil datorită gurii mele mari și faptului că vorbesc despre orice. La despărțire am scos toate mizeriile din mine, apoi am insistat și am insistat să procedăm corect pentru Mara. Este calea cea mai grea, dar nefalsificată. Luați-o așa, o despărțire poate fi o regăsire. Femeia se regăsește. Bărbatul se regăsește. Copilul crește zdravăn la cap și uneori își duce familia la Paris.

Mara ne-a dus la Paris.

Foto: Bogdan Mosorescu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
27 − 1 =