Joi, 14 februarie

Acum trei ani, într-o zi de duminică și nu de Sfântul Valentin, seara, a venit pe lume Mara mea. Exista deja în lumea largă Mara de Ioan Slavici.
După trei ani, chiar în această dimineață îi cântai la mulți ani înainte s-o urc în mașină și s-o duc la grădiniță. Ascultă cu obrazul lipit de al meu și cu o atât de vizibilă bucurie.
De duminica anului 2010 și până joia asta, acum când scriu, am o foarte mare satisfacție în ceea ce o privește pe fetița mea. Am devenit pentru ea și omul de încredere. Atunci când primește informații necunoscute sau i se povestește ceva nemaiauzit de ea, ochii ei se îndreaptă spre mine: așa e, mama, așa e?
Răspunsul meu e suveran, iar eu mă simt atât de mândră.
Nu știu dacă sunt o mamă bună, dar știu că mă străduiesc să cresc un copil liber, o fetiță frumoasă, nu cea mai frumoasă, o fetiță cuminte, deșteaptă, bună la suflet pentru că iubește oamenii, animalele și plantele.
Un așa copil cresc eu, o minune.

9 Comments
 • comentatoramator
  februarie 14, 2013

  La multi ani,Mara, sa cresti mare si sa fii mereu mandria mamei tale!

 • Dan Vaideanu
  februarie 14, 2013

  La Multi Ani Mara!
  Cel mai important lucru pe care-l poti face pentru copilul tau este sa-i iubesti mama, spunea cineva.
  Iar tu Duduca, sa fii sanatoasa, sa ai bucurii, iar acum, dupa trei ani, te poti deja gândi la urmatorul!

 • noctambulul
  februarie 14, 2013

  LA MULTI ANI!

 • dunia
  februarie 14, 2013

  @comentator

  Mulțumesc frumos.

  @Dan

  Să fiu, să am, o să mă gândesc. Săru mâna.

  @Bobby

  Mersi.

 • G
  februarie 14, 2013

  Invat-o sa creada in ingeri, inorogi si stelute de mare fara apa. E o alta lume si e minunata. Tu inca mai crezi..

 • Meet The Sun
  februarie 14, 2013

  Mi-amintesc ca iti citeam randurile scrise aici pe cand erai insarcinata si ma gandeam cum va fi dupa, ce vei scrie, cum vei scrie.
  Apoi a venit Mara si Dunia a ramas tot Dunia. Si cred ca asta e secretul a fi un parinte bun: sa ramai tu insuti si sa-ti cresti copilul in mediul tau si nu sa traiesti in mediul lui schimbandu-te. Astfel, semnalele trimise celui mic sunt cele corecte, reale si nu ale unui om caruia i s-a schimbat brusc viata.

  Cred, si o spun fara sa am copil, ca Mara ti-a schimbat sufletul si nu viata si acest lucru vine ca o bucurie pana si pentru cei care te citesc.

  La multi ani Marei, sa va bucurati una de alta, ca mama si fiica, ca prietena mare si prietena mica 🙂

 • cora_
  februarie 14, 2013

  La multi ani Marei, sa fie sanatoasa si fericita!!! Si voi sa va bucurati de ea!

 • dunia
  februarie 15, 2013

  @G

  E ciudat să spui asta despre mine.

  @Claudia

  Te-am surprins puțin, nu? Exista o posibilitate mare să devin o mămica care vorbește doar despre copil și nevoile lui, știu. Viața mea e acum alcătuită din multe asemenea părți, dar am ținut să mă păstrez și pe mine. Nu cred că sunt egoistă, îmi iubesc fetița foarte mult, dar nu țin să demonstrez asta lumii. Nu e un concurs între mine și restul mămicilor, e viața mea plină de lecții cu un nou profesor: Mara.

  @Cora

  Săru mâna. De urare, dar mai ales de gând.

  • G
   februarie 15, 2013

   Te citeam si am crezut ca si tu ai o harta cu lumea de basm, populata nu cu animale ci dragoni ce scot flacari doar sa ne aprindem din cand in cand o tigare, balauri la care nu le taiem capetele ci incercam sa intelegem cum gandesc cu cele zece capete haioase. Si nu e nimic ciudat, e doar putin altfel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
25 + 2 =