La 30 de ani pierdem ce nu am câștigat

De 29 aug., 2012 9 No tags 0

Am descoperit, în cărțile pe care le-am citit pentru Mara, următorul fapt. Copiii, până la 3 ani, nu au habar de feminin sau masculin.
Ce mă amuză puțin acum este un alt următor fapt: la 30 de ani, oamenii au habar doar de feminin și masculin.
La 30 de ani, relațiile de prietenie între genuri, feminin-masculin, se aseamănă cu schimbul valutar, cumperi sau vinzi, dar sigur pleci.
Vârsta asta, splendidă pentru femei, ezitantă pentru bărbați, nu ne permite să ne amestecăm. Interdicția stă în carne, spiritului nu-i pasă, că încă din Antichitate, Aristotel și-a dat osteneala să facă ordine și să împartă lumea în categorii.
Personal, am prieteni băieți. Cu unii am venit din copilărie, cu alții m-am cules din rodul anilor mei. Dar am acum niște semne de întrebare. L-am întrebat pe un prieten săptămâna trecută dacă își pierde timpul cu mine, am pus o asemenea întrebare, deoarece un altul, într-o săptămână și mai trecută, mi-a rezumat esența bărbatului angajat într-o relație.
Nu pierzi timp cu o femeie dacă nu se concretizează măcar cu un cearșaf transpirat. Am înțeles, am înțeles și ca om, și ca femeie, dar nu mă pot obișnui cu acest fel de a fi al vârstei.
După 30 de ani să fie doar carnea care ne mai atrage la celălalt sex? Să fie carnea un timp câștigat? Sau carnea să fie doar o potolire a secundei?
Mi-am băgat nasul, și așa foarte mic, într-un subiect prea de necuprins cu mintea, prea de netradus cu simțurile.
Trag totuși o concluzie, la 30 de ani începem să pierdem ceea ce nici nu am ajuns să câștigăm: realizarea sinelui.

9 Comments
 • mihai
  august 29, 2012

  Si ce a raspuns prietenul de saptamana trecuta?
  Si cel dintr-o saptamana si mai trecuta vorbea in general?
  Si ambii aveau 30 de ani (plus minus)?
  Asta pentru ca vreau sa pregatesc apararea barbatilor ezitanti de 30 de ani aflati intr-o relatie (cu femei aflate la varste splendide, bineinteles). Pro bono! 🙂

  • dunia
   august 29, 2012

   Dar chiar te rog sa pregatesti aceasta aparare.
   Unul minus un an, altul plus cativa ani.
   Cel din saptamana si mai trecuta vorbea la general, domnul meu.
   Cel din saptamana trecuta mi-a zis sa nu-mi fac griji, dar el nu este inca angajat in nici o relatie.

 • babymanager
  august 29, 2012

  Buna! Am avut şi eu anul acesta „recapiltularea de 30 ani”.Din punctul meu de vedere( şi lucrez în general cu bărbaţi), cu un bărbat nu poţi fi prietenă în adevăratul sens al cuvântului. Cât de ok ar fi el ca persoană sau tu, tot la un moment dat unul dintre voi se va gândi la partea sexuală a relaţiei. Nu este ceva ce se descoperă în timp, este o realitate socială, ceva din subinconştientul nostru. Ţine şi de mama natură ce ne lasă în gene, subinconştientul lucrează. Acum nu vrea să spun că ei se gândesc mai mult ca noi că nu ar fi corect, dar dacă spun că nu s-au gândit la un moment dat sau că nu au avut în vedere acest lucru la un moment dat, se mint şi ne frumos.
  Oricum, ei sunt datori să încerce, cum încearcă ţine de talentul fiecaruia 🙂

  • dunia
   august 30, 2012

   Dar cu o femeie poți fi prietenă în adevăratul sens al cuvântului? Întreb, nu să ofer răspuns printr-o altă întrebare, ci pentru că prietenia constituie pentru mine un dar, eu consider prietenii urechile lui Dumnezeu. Iar mie și femeile mi-au produs suferințe, dar pe alte note, nu sexuale.
   De acord, între un bărbat și o femeie, unul ajunge să se gândească la partea sexuală. Pe mine nu mă deranjează. Mă interesează felul cum îngrijești această relație, să nu scadă prietenia doar la carne, cum am scris în text.
   Să atragi pe cineva și sexual ar trebui să facă parte din ceva nu să reprezinte doar ceva, să fie parte, nu întreg.
   Mie îmi plac oamenii, de aceea nu pot să împart pe feminin – masculin, eu aleg din caractere, personalități și poveștile pe care le pot scrie după o întâlnire cu omul, nu cu femeia sau bărbatul.

 • babymanager
  august 30, 2012

  Calitatea prieteniei ţine de calitatea lui ca om. Femeile te dezamăgesc mai repede, bărbaţi sunt mai loiali între ei…trebuie să nu îţi faci aşteptări prea mari de la început la nici unul dintre ei. Prieteni sunt puţini, amici şi cunoştinţe mulţi. Trebuie doar să-i etichetezi corect şi nu vei mai avea suferinţe prea multe.

  Ana

  • dunia
   august 30, 2012

   Ana, ma bucur de dialog, salut!
   Ma feresc de etichete, foarte rar impart oamenii in feminin-masculin, iar atunci specific. Existe diferente clare, dar cand vine vorba de prietenie diferentele nu au nici un fel de importanta pentru mine.

   • babymanager
    august 30, 2012

    buna :)! Şi eu mă feresc de etichetat, dar uneori este necesar pentru sănătatea ta mintală, mă refer la stabilirea clară a amicilor şi prietenilor

    Ana

 • noctambulul
  august 30, 2012

  Preiau cuvintele tale si le aranjez un pic: subiectul trebuie cuprins cu mintea si tradus cu simturile, altfel ramanem doar la carne (flesh). Asa ca mai bine trecem de la flesh la flash si de la flash la Flash Gordon (Queen): http://www.youtube.com/watch?v=LfmrHTdXgK4&feature=youtube_gdata_player

  • dunia
   august 31, 2012

   Ai tradus vreodata asa ceva? 🙂 Ascult melodia in timp ce iti raspund.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
3 − 1 =