CE FACEȚI CÂND VĂ E DOR DE ÎNDRĂGOSTEALĂ?

De 13 mart., 2023 0 No tags 0

A înflorit magnolia vecinilor. În blocul în care locuiesc, în spatele lui, au rămas trei case. Aceste trei case sunt înconjurate de termopane. Magnolia se reflectă în geamuri și uneori dă un excelent spectacol. Firește, e nevoie să te oprești și să privești. Trecem cu privirea peste ea. Asta dacă e posibil s-o privești. Locuitorii din apartamente și-au izolat existența cu draperii groase, cu obloane sau cu staniol.

Nu de puține ori m-am gândit la sufletele care mă înconjoară. Le privesc în fiecare seară geamurile. Nu aș recunoaște nici un chip pe stradă. Abia îmi identific vecinii. Pe unii îi ocolesc de-a dreptul. Mă uit acum în timp ce scriu la două balcoane luminate. Bună, vecin străin alături de care dorm de ani de zile!

De două zile mă simt slăbită. Mă simt și sunt. Pe undeva corpul meu pierde energie. Abia mă trag prin casă. De aceea, în aceste momente de slăbiciune, am meditat la străinii apropiați care mă înconjoară, am admirat magnolia, am adormit gândindu-mă la iubire. Ce ar fi viața fără iubire, fără îndrăgosteală?

Ce faceți când vă e dor de îndrăgosteală? Mie mi se face. Pe mine mă ajută călătoriile, vinul, lectura și destrăbălările. Bifez cu dezmierdările o stare, dar iubirea trece dincolo de înamorare. Prinzi dragostea de câte ori se nimerește în viață, dar cum o păstrezi? Probabil dacă am discuta mai puțin despre facturi, telefoane, impozite, asigurări, Decathlon, ofertele de la Lidl, atunci nu am condensa în chipul iubit aspectele plictisitoare ale vieții. Când ar intra partenerul pe ușă nu l-ai asocia cu necesitatea de a schimba cauciucurile. Când ar intra partenera pe ușă n-ai asocia-o cu mâncarea, baia copiilor sau pâinea de la Prospero. Când ar intra partenerul, i-ai pune un pahar de vin în brațe sau pur și simplu l-ai ignora. Admirați magnolia, cerul sau cufundați-vă în gânduri și sentimente personale.

Priviți cerul des. Cerul are puterea de a zgudui infatuarea ființei. Ce om care a privit cu adevărat cerul nu și-a conștientizat fragilitatea existenței? Ce forță se opune universului? Una singură, iubirea. Orice altceva a încercat și încearcă omul ține de boală. Sănătate fără iubire pe planeta Pământ nu există. Istoria dovedește.

Foto: Carmen Vulpea boemă

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
15 + 20 =