O casă ca mine, Tricoul Inteligent

12523068_1120670511276435_3008241834123352019_nÎn anul II de facultate am avut domiciliul în Complexul studențesc, căminul 21. Am ocupat, într-o cameră de cinci persoane, patul de sus. Pare greu de crezut, dar am reușit să am intimitate. Raftul l-am umplut de cărți și m-am separat de colega de lângă. În colțul acela avem parte de singurătate. La mijlocul semestrului, am simțit nevoia să fac spațiul și mai mult ca mine. O casă ca mine a devenit posibilă și vizibilă prin apariția multor citate pe pereți.

Am oferit pereților personalitate, iar reacțiile s-au ivit. Am primit o nouă etichetă: idealistă. Mesajele constituiau o confirmare că simțul realității e pierdut. Am pierdut dreptul de a formula o părere. Păreri am despre orice, dar în urma unei castrări simbolice, nu am mai avut dreptul să vorbesc cu voce tare.

M-am bucurat puțin. Rareori vorbesc convingător și frumos.

La ani distanță, un deceniu, am mutat mesajele de pe pereți, pe tricouri.

Am creat Tricoul Inteligent.

Tricoul Inteligent mă ajută să-mi țin firea. Am citit mult și nu intenționez să mă opresc. Am descoperit între paginile cărților puterea de seducție a cuvintelor, forța de a reține atenția, capacitatea de a provoca reverii.

M-am exprimat pretențios și rococo?

Sunt pretențiosă și extravagantă. Aspir spre fastuos cu Tricoul Inteligent. Muncesc sârguincios la imaginea Duniei. Tot ce e mai bun păstrez pentru ea.

Anul trecut, începând cu luna septembrie, am imprimat 22 de mesaje. Ce nume o să descoperiți la citate?
Vă las o listă: Freud, Jung, Dawkins, Hawking, Gyurcsik, Derrida, Platon, Lucian Boia.

Mă încăpățânez să demonstrez că lumea cărților este uluitoare. Plictisitoare vine cu aceeași terminație, știu. Tu știi, el știe, voi știți. Dar e doar fonetică.

Lumea cărților e uluitoare. Tricoul Inteligent stă ca variabilă independentă în fața dumneavoastră. Un argument pentru o reacție, o dorință de a cunoaște ceva nou și neobișnuit.

Pregătesc un alt set de mesaje. O să creștem. Vreau să cresc cu Dunia, să creștem mari și frumoase, dar mai ales inteligente și pretențioase.

Am un creier. Doresc să-l folosesc.

Am un creier. Doresc să provoc.

Valoarea are o singură monedă, și aceea e gândirea. Platon

Tricoul Inteligent Dunia.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
24 + 10 =