DACĂ OLTENII AR FACE SEX CUM ÎȘI DEVALORIZEAZĂ FEMEIA, ATUNCI OLTENIA AR LUCI

De 22 feb., 2023 0 No tags 0

M-am trezit la 7. Am dus fata la școală. Am pregătit Mateiu de o nouă zi. Am asistat și la o criză de nervi. Mai departe am făcut patul și am aerisit dormitoarele. Am preparat un ou poșat pentru Mateiu. Am spălat vasele, prima tură. Mi-am pus mănușile și m-am apucat de ordine și curățenie pe bune. Ce înseamnă asta? Înseamnă frecat mobila, aragazul, chiuveta. Înseamnă dat cu aspiratorul, apoi cu aparatul cu abur.

În tot acest timp m-am gândit cu ciudă la Soljenitîn. Cel mai probabil aș fi citit cam 100 de pagini dacă aș fi pus mâna pe carte în loc de cârpe, aspirator și perii speciale. Sunt zile când închid ochii la dezordine și praf. Nu rezist mult deoarece sunt o persoană căreia îi place ordinea și curățenia. Nu sunt o gospodină, nici nu vreau. Ba aș putea declara că-s o putoare. Folosesc acest cuvânt deoarece în Oltenia bărbații îl pronunță cu o pasiune zdrobitoare despre femeile lor. Dacă ar face sex cum își devalorizează soțiile, atunci Oltenia ar luci. O femeie satisfăcută ține altfel casa. Asta dacă nu a luat-o pe panta culturală, dar asta nu mai e femeie pentru misogini, prea mulți olteni, români majoritari și prost crescuți de mame eroine.

Așadar, trebăluiesc pentru confortul meu, dar în același timp boscorodesc că nu citesc sau scriu. Când o să am buget de mă dă afară din casă prin Fiji, Galapagos, Australia, Patagonia și alte tărâmuri de vis, o să angajez pe cineva să aibă grijă de casă și de mine. Asta înseamnă să fii bogat! Să nu-ți mai consumi timpul, energia și neuronii cu activități ordinale și ordinare. E ordinar să cureți wc-ul, dar prefer să mă așez pe un vas care lucește ca-n reclama de la Mr. Musculo.

Bugetul mă ține în casă și prin împrejurimi. De exemplu aș invita pe cineva să se ocupe de Tricoul Inteligent Dunia. Să fie voluntar. Eu nu pot să plătesc, eventual mai îmi scapă stări de spirit și provocări de creștere. Cine stă pe lângă mine crește spiritual. N-am atins acest prag al delirului, muncesc eu pentru magazinul Dunia într-o doară și aștept să i se pună pata cuiva celebru care mă va scoate din anonimat.

Acum vă las. Mai profit de somnul lui Mateiu și pun mâna pe carte. La cratiță am stat destul. Cine mă înțelege?!

Foto: Carmen Vulpea boemă

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
2 + 9 =