Palma la fund, disciplină sau brutalitate?

De 12 oct., 2022 0 No tags 0

După aproape 13 ani, Mara urmează să împlinească această vârstă în februarie, mi-a căzut cu tronc o mămică în parc. Nu credeam că acest lucru mai este posibil. E destul de greu. Refuz să comunic cu mămicile. Adevărul este că nu sunt fana acestei categorii de femei. Și la fel de adevărat este că mă plictisesc discuțiile. Mă plictisesc și discuțiile despre literatură dacă cineva se grăbește să se ofenseze. Nu mă consider mai bună, dar cu siguranță mă cred mai interesată și de altceva în viața mea în afară de mamiceală. Mă încăpățânez să am o viață personală și să susțin că asta e calea corectă. E corect să fii odihnit, să ieși la un film, să-ți placi copiii. Cum anume să-i placi când ei dictează, iar tu nu ai habar să fii adult și să impui limite, nu știu! Eu știu una și bună, pedeapsa și răsplata.

Teoria nou buchisită că pedeapsa îl afectează negativ pe copil nu o accept. Am citit și eu. Am participat la cursuri. Mi-am observat cei doi copii. Am parcurs cartea lui Foucault, A supraveghea și a pedepsi. Probabil acel gen de pedeapsă traumatizează, nu privarea de internet sau de plăceri personale.

Cu mămica menționată m-am trezit vorbind de un capitol din Jordan B. Peterson. În vremurile noastre în care creștem mici dictatori, Peterson vorbește despre palma la fund. M-am mirat. Oare a explodat internetul și eu n-am prins de veste? Oare ce părere au (ne)expertele de pe MMTCG?! Sarcasm? Sarcasm. Oare ce o crede mămica respectivă că am turuit despre un autor, despre cărți, despre educația poleită și despre dezamăgire. Sunt dezamăgită de felul cum generația mea își crește copiii.

Las deoparte educare și disciplinarea copiilor. V-aș întreba cum vă simțiți în pielea voastră.
Întrebare:
Cum vă simțiți în pielea voastră?

Foto: Carmen Vulpea boemă

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
23 − 11 =