Să ne așezăm

De 23 mai, 2012 8 No tags 0

Am descărcat deunăzi niște poze de anul trecut de la Pinakothek der Moderne din Munchen. Uitasem complet de ele, iar acum pun aici câteva, poate simțiți nevoia să stați jos, să vă odihniți pe artă.

8 Comments
 • Monica
  mai 23, 2012

  Cel din sticla e foarte frumos realizat, dar pare cam… nesigur 🙂

  • dunia
   mai 23, 2012

   Picioarele alea valurite te trimit cu gandul la nesiguranta, sticla pare foarte rezistenta, bine, cred ca si este.

 • cora_
  mai 23, 2012

  ce m-ai nimerit, draga Dunia, mobilele moderme sunt una din pasiunile mele…
  prima, a treia si-a cincea poza imi plac la nebunie. poti vedea cumva mai de-aproape hartia cu numele designerului(ilor) din prima poza?
  cele trei scaune identice si colorate par sa fie de Charles Eames(unul din cei mai mari arhitecti-designeri modernisti), ca si speakerul dealtfel, dar au cate ceva ce nu corespunde exact a ceea ce cunosc eu si care nu-mi da pace. 🙂

  • dunia
   mai 23, 2012

   Eu nu stiu numele, dar o sa-l aflu indata, pe hartie nu se intelege. O sa te anunt cum stiu.

  • Mosorescu Bogdan
   mai 23, 2012

   da, toate scaunele sunt facute de charles eames

  • dunia
   mai 24, 2012

   Cora, a raspuns Bogdan pentru mine, da, ai avut dreptate. Bogdan este varul meu artist si datorita lui am ajuns la acel muzeu si m-am zgait la multe lucrari pe care nu le-am inteles. Langa cele frumoase am poze, dar astea puse pe blog sunt facute de Bogdan.

 • cora_
  mai 24, 2012

  Merci mult Bogdan, ce ma nedumerea pe mine era piciorul/picioarele din spate de la scaune. cele pe care eu le-am vazut(sunt si mandra detinatoate a catorva originale), au doua picioare in spate in loc de unul… ma refer la celebrul „Eames lounge chair wood”. In fine, probabil sunt prototipuri care n-au fost comercializate in serii mari.
  Stii cumva daca boxa din dreapta e tot de el desenata? Seamana putin cu designul lui, dar iarasi piciorul e diferit, cel al lui Eames are 4 craci(vai ce cuvant). :))
  Bogdan, ce fel de artist esti tu?(n-am avut timp sa ma uit bine, poti sa nu raspunzi daca nu vrei). 🙂
  Multumesc, Dunia!

  • dunia
   mai 24, 2012

   Cora, pana o sa-ti raspunda el, o sa dau eu din casa. Bogdan e scenograf si uneori mai picteaza, fiind fecior, cum ii place chiar unchiului meu sa se exprime, de pictor. De la el l-am descoperit pe Mucha, mai ales bijuteriile Mucha. 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
24 × 25 =