TOȚI OAMENII ÎȘI DAU IMPORTANȚĂ

De 1 apr., 2024 0 No tags 0

Ador ziua de luni. Respir. Mara merge la școală. Mateiu merge la grădiniță. Mă refer la zilele bune.
Îmi prepar ceaiul și mă adun. Zac unde se nimerește. Înainte să mă abandonez lenei, schimb patul, dau cu aspiratorul, bag o mașină de spălat. Dar zac. Mai spăl farfuriile de la micul dejun. Apoi zac.
Și într-adevăr apuc să zac.
În câteva minute încep să mă foiesc. Să merg la supermarket? Să gătesc? Să citesc? Să scriu? Ce să scriu?
Spectacolul Îmblânzirea scorpiei mi-a oferit o dispoziție glorioasă. M-a scos din rutină, m-a scuturat de activitățile zilnice obișnuite. În loja mea s-a petrecut ceva magic.
Am citit un capitol din Kahneman, dar o să-l las deoparte pentru Kafka. Poftesc la literatură cum poftește creierul la dulce.
M-am apucat de scris acest text. Fără interes pentru public, dar mă ajută să vomit. E o vomă metaforică. Îmi simt trupul greoi. Mi-e mintea încețoșată. O să mă simt mai bine după publicare.
Caut în fiecare zi să-mi susțin însemnătatea. Mă consolez cu ceea ce primesc de la copii. Mara nu a întrebat deloc cât mai durează spectacolul Îmblânzirea scorpiei. Mateiu se trezește dimineața și mă anunță că se bucură de mine.
Mă răsfăț. Făt Frumos și cu mine prindem uneori o oră a unui context favorabil destrăbălării entuziaste. Tot ce îmi stă în putință înfăptuiesc pentru a duce o viață la adăpost de disperare și melancolie. Toți oamenii își dau importanță, iar sistemul fiecăruia de valori desenează o hartă proprie.
Bip-bip, m-a salvat mașina de spălat. E gata! O să întind cearșafuri. O să le scutur. Or să mă doară brațele.
O să ajung și să pedalez pentru piciorul meu ușor handicapat cu ligamentul parțial rupt. Cred că o să ajung. Mă scutur de cugetările despre importanța vieții. O să le reiau mâine după ce las copiii la școală. Școala lor reprezintă Actul I dintr-o piesă care nu ajunge niciodată la Actul II.

Imediat ajunge acul ceasului la 13. Merg după Mateiu la grădiniță. Creierul ia pauză și uneori abia îl trezesc.

Mergeți la spectacolul Îmblânzirea scorpiei. Interesul Marei îl recomandă.

Foto: Bogdan Mosorescu

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
3 × 14 =