Zice Dunia. Cum arată o femeie de 34 de ani în România

Cum vârsta mea a început să fie temei pentru gratulări – Aveți 34 de ani. Nu arătați. Felicitări! – m-am întrebat serios ce o să se întâmple cu mine când o să arat de 34 de ani.

Cum arată o femeie de 34 de ani în România? Percepției despre îi lipsește claritatea. Am prietene care imediat după salut mă împung cu arătătorul între sprâncene. Când îți repari ridul ăsta? Oferte picate din cer despre colagen sau sâni măriți nu mai vorbesc. Întreținerea tinereții seamănă tot mai mult cu luptele de gherilă, iar partizanii devin tot mai agresivi.

Adoptăm ideea siliconului în sâni!
Luptăm pentru colagen!
Susținem injecțiile cu botox!

Cum bombăn neîncetat despre noile apucături despre frumusețea femeii, găsesc uneori parteneri de dialog după chip și asemănare. Într-un schimb de replici în micul chenar de pe telon, am tastat ceva ce am hotărât că deține forma memorabilă a unui aforism.

Pentru că avem creierul mai mare, la noi sânii or să rămână în sus. Din motive de gravitație, bineînțeles.

Adagiu.
Partenera de dialog m-a asigurat că silicoanele semnifică lipsa stimei de sine. Imediat am amintit despre fleșcăiala care ne va determina să apelăm și noi la doctori. Nu a fost de acord cu fleșcăiala. A corectat: Nu, din motive de gravitație. Gândul gândului și buf, s-a ivit cugetarea enunțată mai sus.

Repede am sărit la laptop să notez. Blogul reprezintă jurnalul meu de idei. Nu stă nici un editor la coadă să mă publice.

Zic!

Foto: Simona Nutu

2 Comments
 • Claudia
  aprilie 30, 2018

  Pentru mine sportul ține loc de silicon. E drept că nu am o conformatie de model, ci oase mari și mușchi ce se tonifiază fără prea multă muncă.
  La 37 oamenii îmi dau vârsta chipului, dar nu pe cea a trupului. Mă simt puternică și frumoasă în mișcare. Când nu sunt în mișcare mă bazez pe experiența de viață și pe intuiția feminină. Cred că libertatea interioară ne scapă și de riduri; e ca atunci când o femeie știe să poarte o culoare chiar dacă nu o prinde estetic.

 • Insecticide
  mai 1, 2018

  Eu cred ca anumite defecte trebuie corectate, dar ridurile sunt naturale, iar lupta impotriva lor mi se pare absurda. Avem o tona de alte motive sa fim nefericiti si nemultumiti, de ce sa ne luptam si cu lucrurile care, de fapt, sunt naturale?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
15 − 7 =