E vremea cadourilor. E vremea nevestelor și a bărbaților

Ai fost infidelă? Am fost. Îți pare rău? Îmi pare rău. Renunți pentru totdeauna la relațiile dăunătoare? Stați puțin.
Ne aflăm în preajma sărbătorilor. E vremea cadourilor. E vremea nevestelor și a bărbaților. Siliți de zilele libere, infidelii revin în sânul familiei. Îmi pare nespus de rău pentru toți. Aceste situații nu se judecă. Infidelitatea se întâmplă. Tot ce poți face este să mai simplifici pe alocuri. Dar cum? Cum poate fi durerea simplificată? Cum poate fi dorul redus? El e dor, nu moare, nu scade.

Pot să răspund la câteva întrebări. De ce înșală oamenii? Mai ales aceia care par să le aibă pe toate. Lăsăm deoparte dorința necontrolată de satisfacere a instinctului sexual. Lăsăm deoparte acei bărbați care se ghidează în viață după o gaură, gaura cheii, gaură să fie. Lăsăm deoparte josnicul.
Oamenii înșală pentru că ceva lipsește. Eu am înșelat pentru că ceva mi-a lipsit. Ce? Putem să nu recunoaștem, dar o știm. Infidelitatea apare acolo unde n-a fost niciodată vorba de o îndrăgosteală veritabilă. Suntem îndrăgostiți. Credem că suntem îndrăgostiți. Cum facem diferența? De unde știm care este alesul sau aleasa? Un singur răspuns nesatisfăcător. Pur și simplu știm.
Oamenii înșală pentru că mint cu nerușinare la începutul relației. Atunci interpretează în loc să fie. Când mai apare și un copil, personalitatea fiecăruia iese la suprafață. Nu mai ești omul pe care l-am cunoscut! Fix așa. Pentru că nu ai cunoscut, ai asistat la prezența unei persoane.
Oamenii înșală pentru că nu au ce să ierte. Când pornești la drum îndrăgostit, când pământul se zguduie sub tine, vorba lui Hemingway, când celălalt ți-a prilejuit o stare de fericire deplină, vorba lui Lawrence, treci cu vederea neajunsurile din cuplu.

La fel funcționează și alegerea modelelor în viață. Dacă alegi model un geniu. Poți să scazi și ești tot bine. Dacă alegi model un mediocru. Nu ai unde să scazi.

Oamenii înșală pentru că le place să se zguduie pământul sub ei din când în când. Sexul plictisitor din cuplu și sexul din obligație din cuplu mențin ferestrele deschise pentru infidelitate. Infidelitatea nu este un construct. Infidelitatea face parte din noi. La fel și îndrăgosteala. Oamenii renunță uneori la tot pentru pasiune. Regele a dat regatul pentru un cal. Omul simplu jerfește casa și familia pentru patimă.

E perfect de înțeles. Eu una înțeleg perfect.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
15 − 14 =