Într-un final, viața fără Dumnezeu

301596_10150403939356348_1968031976_nPe unii viața fără Dumnezeu îi înspăimântă. Îi pot înțelege. Pe mine viața fără Dumnezeu m-a liniștit. Nu mai e nimeni care să mă pedepsească, nimeni care să mă răsplătească. Am rămas eu și consecințele. Greu de imaginat pentru un credincios, dar am o viață frumoasă chiar dacă spăl duminica sau în ziua de sfânta Maria.

Iar Universul nu mi s-a părut niciodată mai atractiv. Mă uit la stele cu speranță și încredere. Există în lume oameni dotați cu inteligență care vor umple toate golurile din știință. Umanitatea a făcut pași mici, dar a înțeles suficient cât să-și accepte limitele prezente.

Într-un final vom umple toate golurile.

Simt căldură în abdoment. E iubirea mea pentru condițiile de viață, univers și pământ.

Peste tot văd frumusețe. Nietzsche s-a născut prea repede. Dumnezeu încă nu murise, încă nu a murit, dar se îndreaptă repejor spre o simplă poveste. Am crezut în zei, am trecut la Dumnezeu, urmează viața fără nici un Dumnezeu.

Într-un final!

5 Comments
 • o femeie
  noiembrie 11, 2016

  Eu am pe Dumnezeu mereu in suflet. Ii multumesc cum stiu despre minunile din viata mea, ca am de ce.
  Si spal duminica si de sfanta Maria, cos, gatesc, tricotez. Nu fac pentru profit, fac deseori pentru cazurile umanitare. Doar ca eu cred ca asta a fost inventata sa ajute omul in robie, si ca actual unii folosesc scuza din lene.

 • Gabriela
  noiembrie 15, 2016

  Trist. Incerc sa gasesc in minte o vorbă deșteaptă care sa reaprinda in sufletul tau ideea sau chiar dorul de Dumnezeu. Insa..nu sunt in măsură …ceea ce pot sa fac e sa Il rog sa iti ofere oportunitatea unei noi întâlniri

 • Dunia
  noiembrie 15, 2016

  Gabriela, apreciez gândul tău. Eu sunt fericită fără.

 • Bogdan cel Nazdravan
  noiembrie 17, 2016

  Doua obiectii:
  1. Nu toti au o viata fericita, iar amagirea ca exista cineva sus care sa le ofere ceva mai bun este cea mai facila.
  2. Ma indoiesc ca vreodata oamenii de stiinta vor descoperi TOT. Si tocmai aici intervine partea interesanta: noi avem simturi finite si tot felul de bariere, Universul e infinit.
  Deci teoretic Dumnezeu ar putea exista si fara ca noi sa-l percepem… daca macar ar avea o definitie, dar nu are cum sa aiba.
  Oricum, ateismul (crezul ca nu exista ceva supra-naturii) e complet justificat: nu are cum sa existe ceva deasupra Infinitului si care sa nu respecte legile naturii.

  In rest e ok ce zici acolo 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
19 − 4 =