O gospodină ratată, dar cu un miros incredibil la lenjerie. Pliculețe parfumate de la dm

Am un dulap în dormitor. Într-o zi l-am demontat. I-am șters fiecare bucată de lemn cu diluant. Dacă vă întrebați ce m-a apucat. Mi se părea că miroase. Ajungea uneori la mine o putoare insuportabilă. Sunt sensibilă la mirosuri. Pielea mi-e la fel de sensibilă. De orice mă ating, oricât de ușor, pielea mea reacționează. Mereu am undeva o bucată de piele colorată.

Nasul și pielea îmi dictează de multe ori dispoziția. După ce am asamblat la loc dulapul, am decis să-l schimb. Am trimis măsurători. Vreau un dulap dintr-un perete în altul și din pardoseală până în tavan. Aștept oferta. O s-o primesc când trimit și niște numere. O să trimit.

De câte ori am invitați la mine acasă, pun așternuturi curate. M-am săturat să mă scuz pentru miros. E curată lenjeria, dar nu e recent spălată. Ca să mă asigur de prospețime și parfum, spăl lenjeria, o usuc și o întind pe pat. Lenjeria din dulap, de la miros, te trimite cu gândul la ceva învechit. Am căutat soluții pentru. Până înlocuiesc dulapul, l-am șters bine și am adaugat în lenjerie niște pliculețe parfumate descoperite la drogheria dm. Când deschid acum ușile de la dulap, mereu râd. Parcă interpretez una din reclamele cu detergent de la televizor. Flori sar din dulapul cu lenjerie și mă transportă la munte sau la malul mării.

Pliculețele rezistă săptămâni. Nasul meu nu a mai simțit nimic neplăcut. Îmi pun capul pe pernă și caut să inspir. Habar n-am dacă sunt singura care se confruntă cu o așa problemă de gospodărie. Scopul meu nu a fost niciodată să excelez ca femeie pricepută în treburile casei. Patriarhatul m-a lecuit de această ocupație. Prefer să citesc și să scriu, dar prefer și o casă curată și ordonată. Vreau, nu vreau, mă intersectez cu un fel de a fi gospodină. Nu mă deranjează atâta timp cât mă recunosc o gospodină ratată, dar cu un miros incredibil la lenjerie.

Îl aștept pe Mosorescu la finalul săptămânii. Ar putea el să revină cu câteva cuvinte despre cum anume miroase lenjeria verișoarei lui preferate. Nu-mi fac speranțe. Fuge de scris la fel ca mine de matematică. Să mai râdem puțin. Insist.

Foto: Bogdan Mosorescu

4 Comments
 • Claudia
  august 12, 2020

  Eu de când am mașină cu uscător, am cam scăpat de „problema” asta. Și adaug rar balsam la spălare, iar comoda, culmea, tocmai cea pentru lenjerii, este vechi.
  Când am drum la DM încerc și ce zici tu, dar trebuie și timp, dacă nu ești obișnuit cu magazinul ăsta, poți sta cu orele până cercetezi toate născocirile 😀

  • Dunia
   august 12, 2020

   Claudia, când mergi, mă suni. Te trimit exact la raftul unde găsești. 🙂

 • o femeie
  ianuarie 18, 2021

  Vezi ca dulapurile au nevoie de spatiu si o aerisire. Cu cat sunt mai inghesuite si ermetice si asta se intampla des in camerele ceausiste aerul nu mai circula si se imbacsesc. Vezi si aerisirea si umiditatea camerei…

  • Dunia
   ianuarie 18, 2021

   La aerisire stau excelent. Am geamuri pe care rar le închid indiferent de anotimp. La bucătărie, fie iarnă, fie vară, geamul stă deschis. Și la baie stă aproape tot timpul deschis. În rest aerisesc zilnic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
20 + 7 =