Proiectul fandosit, #cumseîmbracăscriitorii, revine cu Diana Bobar

Anul trecut am pus în circulație pe blog un proiect fandosit, #cumseîmbracăscriitorii.

FLVN9352
FLVN9282
FLVN9243
FLVN9551
FLVN9635
FLVN9410
Fără o analiză, puncte tari, puncte slabe, posibilități sau amenințări, m-am aruncat cu capul înainte din plăcere și din câteva neplăceri.

Îmi plac hainele frumoase, în special rochiile negre. Le pipăi materialul, uneori îmi frec obrazul de țesătură, aș și toarce când sensibilitatea pielii ia contact cu delicatețea mătăsii sau a jerseului. Ceea ce m-a pus în mișcare a fost însă neplăcerea. Părerea fermă a celor din jur, scriitorii, artiștii se îmbracă urât, banal, prost, m-a împins să iau atitudine cu un proiect fandosit. V-am povestit nașterea.

Prima dată am apelat la prietene. Am început cu Anca Bardaș, am continuat cu draga Diana Bobar. Cu Diana am crescut vestimentar. Am trecut de la un a fi de fătucă, la un a fi de femeie cu stil. Am un stil. L-am căutat, am muncit, am gafat, l-am fixat, iar în prezent haina sunt eu și stările mele. Să nu vă îndoiți de veșmintele mele, mă sprijin de ele la fel cum mă susțin cuvintele. Melanjul mi-a adus adeseori declarații: Dunia, tu mă inspiri.

Când i-am propus Dianei să lucrăm împreună la proiectul fandosit, cu inepuizabila ei veselie, mi-a confirmat într-un zâmbet sincer și acaparator. Mi-a venit greu să o strunesc. Când se pune Diana la povești despre haine, mătase, culori, combinații, o simți cum fuge de lângă tine. O vezi, o auzi, dar Diana, persoana, e înlocuită de un creator. Stă în fața ta monumentală și te domină prin conștiința profesională.

Abia după ce a sfârșit de turuit, și a revenit persoana, i-am șoptit că aș dori ceva pentru mine. E nevoie să îi specific de fiecare dată, au înnebunit-o mătăsurile, cred sincer.

Diana, te rog, ceva pentru mine, să povestească despre mine.

O să las niște fotografii cu viziunea Dianei Bobar despre ținuta unui scriitor. O să mai notez câteva nume și o să pun punct în urma unei discuții pe care am avut-o cu Flavius Neamciuc în timp ce mă fotografia.

Flavius nu a agreat grimasele mele din timpul ședinței, și m-a întrebat: cum iubești tu o carte? Vreau să văd pe fața ta.
Răspunsul meu: Citind-o, Flavius!

Aici o să pun punct. Proiectul rămâne deschis, aștept și m-ar bucura propuneri.

Foto: Flavius Neamciuc
Atelier: Diana Bobar – SoFashon
Accesorii: Josephine, Florina Erimescu
MUA: Adriana Unguraș
Colaborator: Romina Faur

1 Comment
  • Mara
    mai 13, 2016

    Despre Diana Bobar am auzit si eu multe lucruri bune! Foarte frumoasa incercarea de a schimba perceptia asupra scriitorilor:)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
21 × 17 =