Pretențiile plictisesc și nu aduc cititori

11920341_1038686846141469_896772441_nPrezentarea blogului s-a tot schimbat. Înfățișarea o să mai suporte intervenții. Conținutul a rămas consecvent. Eu consider asta.

Fidelă unor principii neformulate ale blogului, nu accept compromisuri când vine vorba despre scris. De acord, nu am scris Critica rațiunii pure. Cu o judecată sintetică, am renunțat să mă mai compar. Prin comparație, aș fi renunțat.

Nu sunt Kant.

Sunt Paula Dunia Aldescu.

Știu că un lucru este ceea ce este prin totalitatea însușirilor și laturilor esențiale. Principiile neformulate ale blogului stau în practicarea și instruirea calității. Descriu intransigența în orice dialog purtat despre conținutul blogului. Mi s-a sugerat să nu mai fac paradă cu erudiția mea. Pretențiile de competență plictisesc și nu aduc cititori.
Foarte exact mi s-a cerut: scrie mai simplu!

Printre obiectivele blogului se numără și creșterea numărului de cititori. Am nevoie de persoane care citesc pentru a transforma blogul într-un loc de muncă. În prezent fac paradă. Am notat mai sus.

Pentru număr, se impune să ating diverse subiecte. Cursul de filozofie nu mă ajută. Prea puține vizualizări. Un click am sigur din Dublin și este un prieten.

Dar despre ce să scriu? Nu mă uit la televizor. De pe facebook îmi iau informațiile și uneori cu întârzieri care aduc penalizări. Zilele trecute am aflat că s-a căsătorit Laura Cosoi și că Mutu a divorțat de Consuela.

În acest punct, cunoscându-mi nevoile și fiind constrânsă, motoarele oricărei ființe umane, menționez aici că aș putea încerca un alt fel de a scrie. Mi-au atras atenția unele texte foarte distribuite pe facebook. Fiecare conține o soluție sau un răspuns: cum să scapi de acnee, de kilogramele în plus, cum să te porți cu o femeie, cum să ții un bărbat?!

Nu recomand aceste texte, pe unele nu le-am citit, iar la care m-am încumetat, am descoperit lipsa unui răspuns. Păcăleli! Eu zic că sunt păcăleli, alții le numesc strategii de marketing.

Concluzia?

Lipsă.

Sunt la fel de curioasă ca cititorii dacă o să accept sau nu să fac concesii.

12 Comments
  • Raluca
    august 19, 2015

    Sincer eu nu as face concesii, is destule bloguri care scriu prea simplist si prea fara continut

    • Dunia
      august 20, 2015

      Raluca, îți mulțumesc că mi-ai scris.

  • Claudia
    august 19, 2015

    Scrie mai simplu, scrie mai puțin, știi ce „îndemn” mai lipsește? scrie ca x-ulescu… 🙁
    La alt nivel, pe altă nișă, trec cumva prin aceeași pretenție ca și a ta.
    Încotro? Noi suntem noi, ne putem cosmetiza, ne putem lăsa îndreptate într-o anume direcție, dar inerția va învinge. Firea noastră e gravitația noastră… iar oamenii preferă să pice merele din pom, nu să-și explice de ce.
    Cu drag!

    • Dunia
      august 20, 2015

      Claudia, simt dragul. Săru mâna.

  • dam167
    august 19, 2015

    Încerc să fiu cât de serios pot. Nu pe mulți interesează ceea ce faci tu, iar oamenii ajung aici fie că au văzut link-ul către blogul tău undeva, fie din căutări. Prima variantă, tapetezi internetul cu link-ul tău. A doua, căutări, care căutări sunt ale oamenilor pe care îi interesează asta și care am zis că nu sunt prea mulți.

    O metodă de a aduce cititori, deși în mod superficial aș spune eu, este frecvența mare de posturi. Mulți vor trece și vor răsfoi, vor trece mai des dacă au ce răsfoi. Nu poți avea calitate și frecvență mare.. că nu se poate. Nu te poți documenta și în același timp să compui.

    Poate soluția e să te adresezi unei mase de oameni, adică să ai texte mai ușoare. Asta e aia cu mai simplu. Mie mi se pare că ce spui tu aici e o problemă reală pe care o bagă lumea sub preș: blogurile din România nu sunt un fenomen gustat de mase. Sunt cititori, sunt comunități, dar așa, pe alocuri. Eu încă n-am povestit cu oameni care să-mi spună ceva de bloguri, nici măcar oameni care stau toată ziua la calculator și citesc tot felul de prostii. Nu se înghesuie lumea să cumpere porcării de pe bloguri, nu sunt oamenii influențați să gândească într-un anume fel. Preia câte unul ceva de pe bloguri, da, dar cam atât.

    • Dunia
      august 20, 2015

      Ai reușit să fii serios! 🙂

      Înțeleg ce spui tu, blogurile nu sunt un fenomen gustat de mase. Dar nu crezi că ar putea fi posibil ca blogurile noastre să nu fie gustate de mase?

      Suntem niște necunoscuți în marea de bloguri a României.

      Mulțumesc și apreciez tonul serios și observațiile pe care le-ai notat.

      • dam167
        august 20, 2015

        Probabil că blogurile noastre (al tău, al meu, al celui care își făcea singur tacâmuri din lemn când mergea cu cortul) nu sunt gustate de mase – și nici nu vor fi vreodată. Ca să ajungi pe bloguri trebuie să cauți, iar ca să cauți trebuie să vrei neapărat sau să ai nevoie. Spre deosebire de chestiile superficiale pe care le dădeai exemplu, ce faci tu nu e ceva de frunzărit. Aici intri, ești atent, citești, ești pus pe gânduri.

        Blogări necunoscuți. Bun, dar un blogger cunoscut în România înseamnă că ești printre ăia cu festivalul nu știu care, brendul nu știu care, te-ai dus la lansarea noului aifon etc., că aia e la noi. Ori tu ești de fapt altă categorie pentru că te adresezi altor oameni și tinzi spre o altă comunitate.

        Poate singura soluție rămâne comunitatea, adică oameni cu același interes. Din păcate comunitatea aia poate fi formată din 10 oameni, dintre care 5 poate nici n-au blog. Din ce am văzut pe dincolo, popularitatea ajunge să fie a persoanei, nu neapărat a blogului. Site-urile populare sunt alea pe care le caută toată lumea, în timp ce persoanele populare sunt altceva. Dar și atunci, nu înseamnă neapărat că vor fi valuri de cititori pe blog. Încearcă cu inserții personale, un fel de making of al textelor.

  • noctambulul
    august 19, 2015

    Rămâi consecventă!
    Nu simplifica!
    Scrie despre ceea ce îți place ție să scrii și despre ceea ce ți-ar plăcea ție să citești la alții! Asta te definește și te va defini ca Dunia!
    FB e bun pentru promovarea articolelor, nu pentru sursă de subiecte!
    Căuta cititorii în altă parte! De exemplu Google Plus deschide alte perspective, are un alt mod de abordare, are alți membri decât FB! Un minus al G+, din punctul de vedere al celui ce promovează limbă română, ar putea fi „limba oficială” a acestuia: engleza. Totuși, există garantat public românesc pe G+. Acolo sunt multe planete!
    Pentru publicul ce ti-a cerut simplitate, poți crea un punct nou în menu-ul site-ului: „Cotidian”, sau ” Sfaturi practice”, sau „Cuvântul zilei”, sau pur și simplu „Simplu”. Cititorii articolelor de aici își vor arunca o privire și peste celelalte articole (era să scriu Celelalte Cuvinte, dar asta e deja marcă înregistrată).
    Mai poți crea o zonă englezească a site-ului! Toată lumea (aproape toată) știe engleză! De ce să nu îi atragi astfel?
    Nu sunt specialist în marketing, dar articolul tau m-a împins spre comentariul de mai sus. Eu așa văd lucrurile din fotoliul cu vedere spre Munții Cernei.
    Continuă să scrii cum îți place!

  • larisa
    august 20, 2015

    Mie imi place blogul tau si eu zic sa faci exact ceea ce simti tu, dar nu iti schimba stilul din cauza lui x sau y!

    • Dunia
      august 20, 2015

      Larisa, mulțumesc pentru susținere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
8 + 24 =