Exist pe blog. Aș vrea să fiu

De 5 ani mâzgălesc, descriu, devin, povestesc, mă confesez pe blog. În toate aceste verbe, ființa mea.
Atitudinea teatrală nu am luat-o în seamă. Fiind o ființă care mereu devine, care mereu scormonește, care caută obsesiv esența vieții, am considerat că efectele de teatru ce se desprind uneori de pe blog sunt firești.
E firesc să mă contrazic, să revin asupra unor păreri, să mă schimb. Să mă ferească Dumnezeu de suficiență.
Cu blogul, am cunoscut diverși oameni, mi-am făcut prieteni, am căpătat pizmași. Cu unii am trecut dincolo de rețeaua informatică. Am băut o ceașcă de cafea sorbindu-ne din priviri.
Am crezut eu. Mi-am dat seama apoi că ne-am căutat. Într-o prezență fizică, ochii căutau amprenta echipamentului nostru de pe calculator.
Te duci la întâlnire cu impresia unei reîntâlniri cu un vechi prieten. Saluți, zâmbești, te scuzi cu prezența în spatele unui gest, poate comanzi ceva, poate privești ceva pe geam.
Jena aceasta psihică m-a pus pe gânduri, pur și simplu am năpustit pe gândurile și simțirile mele.
M-am certat că am fost atât de nepăsătoare. A fi și a exista nu înseamnă același lucru. Exist pe blog, dar sunt la o ceașcă de cafea. Acolo este voce, mișcare convulsivă, vocabular laic, izbucniri, reacții.
Acolo sunt altcineva fără să încetez să exist.
Îmi dau seama de nepotrivire, dar eu nu m-am suspectat niciodată de grandilocvență pe blog. Eu cred că sunt și pe blog, un eu atent, pretențios, manierat. Am dat ocazii să se dea cu pietre în mine, am dat ocazii să fiu compătimită, am dat ocazii să fiu admirată, cu toate acestea, exist pe blog.
Știu.
Îmi pare rău. Aș vrea să fiu.

9 Comments
 • noctambulul
  decembrie 4, 2012

  Cugeti, deci existi!

 • noctambulul
  decembrie 4, 2012

  Be yourself, no matter what they say! (STING): https://www.youtube.com/watch?v=d27gTrPPAyk

  • dunia
   decembrie 5, 2012

   Sunt eu însămi, dar uneori e atât de greu să nu renunț la mine și să devin o parte dintr-un general.

 • noctambulul
  decembrie 5, 2012

  Don’t Give Up (Kate Bush and Peter Gabriel): https://www.youtube.com/watch?v=Kl1rRxG251s

 • Meet The Sun
  decembrie 5, 2012

  Cred ca pentru unii cititori deja esti (pe blog) 🙂

  • dunia
   decembrie 5, 2012

   Ma bucur sa citesc asta.
   Mi s-a întâmplat, pe blog, două persoane să-mi scrie în aceeași zi despre mine, nu despre texte.
   O persoană mi-a zis că urăște ceea ce reprezint, alta mi-a scris că sensibilitatea mea îmi dă și mai multă măreție în ceea ce sunt.
   Ce sunt? Ce reprezint?
   Nu am primit nici o explicație.

   • noctambulul
    decembrie 5, 2012

    S-ar putea sa fi pus intrebarile in ordine inversa, iar asta i-a derutat pe cei doi cititori! 😉 Keep on (blogging) rocking in the free world! http://www.youtube.com/watch?v=PdiCJUysIT0

   • Meet The Sun
    decembrie 5, 2012

    Ce reprezinti? La rece: o femeie frumoasa si desteapta implinindu-se prin familie si cultura, o femeie care nu se dezice de ce e femeiesc si care, cu eleganta, spune lucrurilor pe nume.
    E genul de femeie cu care orice alta femeie ar trebui sa se bucure ca e contemporana si ca mai exista si alte modele sau exemple decat cele promovate de media pe toate caile sale.
    Chiar nu vreau sa te magulesc, dar cine te citeste indeajuns (nici nu trebuie citit chiar tot ce scrii) isi da prea bine seama de omul din spatele blogului si ajunge sa „citeasca” omul si nu blogul.

 • dunia
  decembrie 6, 2012

  @Claudia

  Tu nu vrei, dar eu vreau, da-mi voie sa ma simt magulita, nu-mi este un sentiment prea cunoscut. Niciodata nu mi-am permis sa am o parere atat de buna despre mine.
  Nici firea nu-mi permite, sunt atat de mandra uneori, dar atat de umila alte dati. Nu am gasit inca o cale, sa strunesc mandria, sa alung umilinta, dar tot caut, tot sper.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Solve : *
25 + 13 =